Ismét ringbe léphet, újabb neves kihívója akadt Mike Tysonnak

Újabb veterán nehézsúlyú exbokszvilágbajnok lépett színre Evander Holyfield személyében: az 58 esztendős amerikai kihívta az idén önmagát szintén reaktiváló honfitársát, az 54 éves Mike Tysont, hogy harmadszor is verekedjenek meg a ringben.

Forrás: MTI2020. 12. 02. 14:29
Mike Tyson, boksz
epa08850196 Mike Tyson poses in the locker room after his fight against Roy Jones Jr. fight at the Staples Center in Los Angeles, California, USA, 28 November 2020. EPA/JOE SCARNICI HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES Fotó: JOE SCARNICI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Holyfield azután jelentkezett be – adta hírül az MMA Fighting portál –, hogy Tyson, 2005-ös utolsó meccsét követően, a múlt hét végén ismét szorítóba lépett és bemutató mérkőzésen döntetlenre végzett az 51 éves, szintén volt világbajnok Roy Jones Jr.-ral.

– Nincs több kifogás. Ennek a harcnak az örökségünkért kell zajlania. Mike, azt mondtad, készen állsz, hogy megküzdj velem. Írd alá a szerződést és lépj be a ringbe, a világ vár, én készen állok – idézte Holyfield szavait a honlap.

A korábbi klasszis bokszoló május végén Instagram-oldalára feltöltött videófilmmel is igazolni kívánta, hogy komolyan gondolja visszatérését a ringbe, és leszögezte, hogy elszántan készül bokszkarrierje felújítására. Pályafutásuk delén ő és Mike Tyson kétszer találkoztak a szorítóban, mindkétszer vb-címért csaptak össze. 1996-ban Holyfield kiütéssel nyert, az 1997-es mérkőzésükön pedig leléptették Tysont, mivel a csata hevében riválisa fülébe harapott.

Holyfield profiként 44 mérkőzést nyert meg, benne 29-et kiütéssel, s két döntetlen mellett tízszer maradt alul. Tyson – akinek Jones elleni meccsét nem számítják bele hivatásos mérlegébe – 50 győzelmet aratott (44-et KO-val), s hatszor szenvedett vereséget.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.