Neymar: Meg kell oldani, hogy újra együtt szerepeljünk Messivel

Lionel Messi hamarosan szabadon tárgyalhat a kérőkkel, hogy hol folytassa a pályafutását jövő nyártól, Neymar pedig belefogott a kampányba, hogy a PSG-be csábítsa őt. A brazil tavaly nem mehetett vissza az argentin mellé a Barcelonába. Ha a hegy nem megy Mohamedhez, Mohamed megy a hegyhez?

Magyar Nemzet
2020. 12. 03. 15:48
Paris Saint Germain vs Manchester United
Neymar Fotó: EPA/YOAN VALAT
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A legjobban arra vágyom, hogy újra élvezhessem, hogy egy csapatban vagyok Messivel – jelentette ki Neymar, miután csapatával, a Paris Saint-Germainnel legyőzte idegenben a Manchester Unitedet a BL-ben. – Meg kell oldanunk a következő évben, hogy újra együtt szerepeljünk.

A brazil sztár ezzel a nyilatkozatával jókora kődarabot dobott az átigazolási hírek állóvizébe. Neymar 2017-ben átigazolási világrekordért, 222 millió euróért hagyta el a Barcelonát a PSG kedvéért, amit azóta bevallottan megbánt. Tavaly nyáron ő és Messi is mindent bevetett annak érdekében, hogy a tékozló fiú visszatérhessen a Nou Campba, ám végül nem teljesült az óhajuk, ami csak tovább mérgesítette a hatszoros aranylabdás argentin viszonyát a katalán klubvezetéssel.

Ma már úgy tűnik, hogy nem az az egyetlen megoldás, hogy Neymar újra Barcelona-mezt ölt magára, hiszen Messi nemrég kinyilvánította, hogy távozni akar eddigi egyetlen profi klubjától, és az idény végéig érvényes szerződését még mindig nem hosszabbították meg. Ez azt jelenti, hogy januártól már szabadon tárgyalhat a kérőkkel a jövő nyári ingyenes klubváltásról, a PSG pedig rendelkezik azzal az anyagi tőkével, amely fedezni tudná a kimagasló fizetését.

Messiért a PSG mellett a Manchester City lehet versenyben, amelynek edzője a Barcelonával korábban rendkívül sikeres Josep Guardiola, ugyanakkor Neymar már látványosan kampányol a Párizsba csábítása mellett. – Szívesen átadom neki a helyem a pályán – tréfálkozott a brazil.

A két világsztár négy idényben futballozott együtt a Barcelonában, amelyben 161 meccsen szerepeltek együtt és 56 gólt értek el közösen, közvetlenül egymásnak adva gólpasszt. A trófeagyűjteményük ennél is impozánsabb volt, hiszen 2015-ben például a La Ligát, a Spanyol Kupát, a Bajnokok Ligáját és a klubvilágbajnokságot is megnyerték a katalán klubbal, amelyben Luis Suárezzel kiegészült támadótriójuk a vezetékneveik kezdőbetűiből összerakott MSN néven vált hírhedtté.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.