Neymarral egyetért, a Manchester játékosának viszont nincs igaza

A francia élvonalbeli Paris Saint-Germain magyar másodedzője, Lőw Zsolt őszintén beszélt a koronavírus-járvány és a sérülések okozta nehézségekről, illetve arról, hogyan formálták a csapategységet és mikor követnék el a legnagyobb hibát.

Magyar Nemzet
2020. 12. 04. 11:25
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Löw Zsolt nagyon megkönnyebbült, amiko szerdán Edinson Cavani emelése a lécet találta el, és csapata, a Paris SG megúszta a helyzetet kapott gól és a Manchester United vezetése nélkül. A párizsiak magyar másodedzője szerint egy hadrendváltás, az 5–3–2-es formáció és a csodálatos hajrá hozta meg a sikert, a 3-1-es győzelmet a csapatának az Old Traffordon. Löw nem ért egyet a United játékosával: Scott McTominay sok színészkedéssel vádolta meg a PSG-t, olyan csapatnak jellemezte, amelyik nem játssza a futballt. A magyar szakember visszautasította a kritikát, észrevételét viszont jogosnak tartja.

Löw Zsolt még nem ünnepel
Fotó: Christian Hartmann / REUTERS

A francia csapat brazil világsztárja, a világ legdrágább játékosa kijelentette, hogy nem azért szerződött Párizsba, hogy az Európa-ligában szerepeljen. – Igazat adok neki, óriási nyomás nehezedett rájuk, és ránk is. Mélyről jöttünk fel a Bajnokok Ligájában. A Bordeaux elleni bajnokit követően megbeszéltük a teendőket a játékosokkal, szerettük volna, ha visszatalálunk a régi csapategységhez, amely korábbi sikereink kulcsa volt. Mindannyian tudjuk, mit jelentene, ha a Paris Saint-Germain az Európa-ligába kényszerülne. Törést a szurkolóknak, a klubvezetőknek és persze nekünk is. Nehéz lenne utána építkeznünk. Ezért volt tétje az angliai meccsünknek. Nem azt mondom, hogy nem tudunk ennél jobban teljesíteni, de tetszett, hogy harcolunk egymásért, és összetartunk a bajban. A koronavírus-járvány és a sérülések miatt nehezített pályán mozgunk – mondta Löw a Nemzeti Sportnak.

A PSG csoportelső lesz, ha az utolsó fordulóban legyőzi a török Basaksehirt, ez viszonylag könnyen abszolválható feladat, de Löw figyelmeztet. – Akkor követnénk el a legnagyobb hibát, ha már most ünnepelnénk, még nem értünk a célba. A Basaksehir meglepte a Manchester Unitedet, a Leipziggel ki-ki mérkőzést játszott Isztambulban. Ha úgy fejlődünk, mint az előző hetekben, nem lehet kérdéses a továbbjutásunk.

A magyar szakemberrel készült interjú itt érhető el.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.