A világon egyedülálló az, amit Bánhidi Bence tud

A németek elleni csoportmérkőzés óta a helyszínen követi a férfikézilabda-világbajnokság eseményeit Novák András, a magyar szövetség operatív igazgatója. Novák a ma esti franciák elleni negyeddöntő kimenetelétől függetlenül elégedett a válogatott fejlődésével, a kerettagok közül Bánhidi Bence tette rá a legmélyebb benyomást.

Szilágyi
2021. 01. 27. 15:22
Kézilabda
A kőkemény beállót nehezen lehet feltartóztatni Fotó: XXSTRINGERXX xxxxx Forrás: REUTERS
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 2022-ben esedékes magyar–szlovák közös rendezésű Európa-bajnokság miatt szervezési szempontból is érdekes az Egyiptomban zajló férfikézilabda-világbajnokság. A németek elleni győztes csoportmérkőzés után a vb helyszínére utazott Novák András, a hazai szövetség operatív igazgatója, s az eddigi benyomásai kedvezők. – Az egyiptomiak mindent megtesznek a világbajnokság zavartalan lebonyolításáért. Horváth Gabriella főtitkárral és a helyettesemmel, Németh Prémecz Attilával külön vagyunk a válogatottól; a helyiek segítőkészek, a lehetőségeikhez képest igyekeznek a legtöbbet kihozni a rendezésből. Mi is hallottuk, hogy több csapat is étkezési problémákkal küzd, véleményem szerint ez nem is annyira a koronavírus-járványban megrendezett világbajnokságnak, mint inkább a régiónak köszönhető – mondta megkeresésünkre Novák András.

az angyali mosoly és őserő keveréke
Fotó: Reuters/Anne-Christine Poujoulat

Az operatív igazgató tartózkodott a magyar válogatott szakmai elemzésétől, de örömteli fejleménynek tartja, hogy a fiatalabb korosztály tagjai mennyire tisztelik a szakmai stáb tagjait és milyen jól működik a munkamegosztás a válogatott stábjában. – Az előző Eb-n is láthattunk biztató jeleket, én örülök, hogy tovább fejlődött a csapat. Különösen jó, hogy mindenki azt csinálja, ami a dolga, és ez a munkamegosztás meglátszik a csapat eredményességén. Szintén a pozitív élmények közé sorolom azt a tényt, hogy a fiatal játékosok látványos tisztelettel viseltetnek a szakmai stáb tagjaival szemben. Ami érthető, hiszen nem is tudom hirtelen, hogy összesen hány válogatottság ül a magyar válogatott kispadján. Alakuljon bárhogyan is a ma esti sorsdöntő meccs a franciák ellen, én nem akarom elkiabálni, de nagyon reményteli a fiatal generáció előretörése a válogatottnál. Már a bő keretnél is azzal szembesült a kapitány, hogy nehéz szűkíteni, továbbá állandó küzdést jelent meccsről meccsre megnevezni a kimaradó játékosokat – folytatta Novák.

A helyszínen tartózkodó operaív igazgató a sportolói múltjából adódóan a kapus, Mikler Roland stabil teljesítményét emelte ki a válogatott játékosai közül, de hangsúlyozta, hogy van olyan tulajdonsága a magyar válogatott beállójának, ami egyedülálló a világon. – A Bánhidi Bence angyali arca mögött rejtőző iszonyatos erő a világon egyedülálló. De nehéz kiemelni bárkit is: stabil, kiegyensúlyozott formát mutat. A szélsőink jók. Én több mint bizakodó vagyok a ma esti meccs előtt.

Novák szerint fontos pozitívum, hogy ugyan ott motoszkál a játékosok fejében a jövő évi, részben hazai rendezésű Európa-bajnokság, de senki nem menti fel magát azzal, hogy a 2022-es Eb-re készülünk. – A világbajnokságon senki sem akar azzal takarózni, hogy majd a jövő évi Eb-n kell megmutatni. Még nem téma az Eb, egyelőre a vb-t akarják megnyerni a srácok, és ez óriási dolog.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.