Országos csúcstartó atléta lett a hazai síszövetség főtitkára

A Magyar Sí Szövetség elnöksége január 5-től Petráhn Barbarát nevezte ki a szervezet új főtitkárának.

Magyar Nemzet
2021. 01. 05. 11:55
Petráhn Barbara
Petráhn Barbara Fotó: ROZSA TAMAS Forrás: Magyar Sí Szövetség
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Petráhn Barbara az Amerikai Egyesült Államokban nemzetközi üzleti tanulmányok és menedzsment szakon szerzett diplomát, ezt követően atlétikaedzői képesítésre tett szert a Testnevelési Egyetemen. Számos szakmai tapasztalatot gyűjtött az elmúlt években, a Győri Atlétikai Club klubmenedzsereként hét évig a klub operatív működéséért felelt, emellett hazai sportversenyeket koordinált és szervezett, valamint a 2017-es, Győrben megrendezett nyári EYOF (Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál) atlétikai versenyigazgatójaként is dolgozott. Egyesületét nyolc sportágban képviselte a nemzeti szövetségeknél, atlétikában jelenleg is az Európai Atlétikai Szövetség fejlesztési bizottságának tagja.

A 42 éves Petráhn Barbara atlétaként 26-szoros magyar bajnok, 400 méteres síkfutásban 51,50 másodperces idejével Pál Ilonával társbérletben ő az országos csúcstartó, Pál 1980-as rekordját 2006-ban állította be. Két olimpián (2000, 2008) képviselte hazánkat, és több világbajnokságon is részt vett. Az 1998-as budapesti Eb-n tagja volt a nyolcadik helyezett 4x400-as váltónknak.

Az egykori kiváló atléta, Petráhn Barbara már sportvezetőként is bizonyított
Forrás: Magyar Sí Szövetség

– Kívülről érkezem a sportágba, ennek van előnye és hátránya is, pozitívum, hogy nincsenek előítéleteim, elképzeléseim azonban igen, amelyeket szeretnék megvalósítani. Legfontosabb a sportág stabilitásának megerősítése és a bizalom visszaépítése. Gyorsan és hatékonyan dolgozó csapatot szeretnék kialakítani, amely a zavartalan szakmai munkát jelentős mértékben segíti – mondta el Petráhn Barbara.

A szövetség elnöksége megköszönte a távozó főtitkár, Szentgyörgyi Zoltán munkáját, aki csaknem másfél éven keresztül látta el feladatát.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.