Sztárigazolás az NBA-ben, James Harden vágya teljesült

Az észak-amerikai kosárlabdaliga (NBA) egyik legnagyobb sztárját, James Hardent a Houston Rockets a Brooklyn Netshez cserélte, jelentette az MTI. 2018-ban az alapszakasz legjobb játékosának választották meg a 31 éves sztárt, akinek még nincsen bajnoki címe, ezért már régóta távozni akart a Rocketsből, amely alaposan meggyengült.

Magyar Nemzet
2021. 01. 14. 11:40
null
Fotó: Troy Taormina Forrás: AP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Legutóbb az NBA keddi játéknapja után fakadt ki James Harden, aki az utóbbi időben minden követ megmozgatott azért, hogy távozhasson a Houston Rocketstől. – Hiányzik a csapatból az összeszokottság és a tehetség is – fogalmazott meg kemény kritikát a legutóbbi három NBA-idény pontkirálya, miután a címvédő Los Angeles Lakers sima, 117-100-as győzelmet aratott a klubja ellen.

Korábbi hírek szerint a Houston Rockets szerette volna megtartani Hardent, akinek emiatt ötvenmillió dolláros szerződést ajánlott, ám a sztár ezt visszautasította, mert a Brooklyn Netshez szeretett volna igazolni. Most teljesült a vágya, ugyanis egy négy csapatot érintő megállapodás részeként létrejött a klubváltása.

A Netsnél kötött ki Harden, cserébe a Rockets kapott összesen négy első körös választási jogot a következő évek játékosbörzéire, plusz megszerezte Victor Oladipót az Indiana Pacersből. Utóbbi klubhoz a Netstől került Caris LeVerttel és egy második körös választás a drafton. A Cleveland Cavaliershez pedig szintén a Netsből érkezett Jarrett Allen és Taurean Prince.

Harden Brooklynban újra együtt játszhat Kevin Duranttal, akivel korábban az Oklahoma City Thunderben már voltak csapattársak. Kettejük párosa kiegészülve olyan sztárokkal, mint Kyrie Irving vagy DeAndre Jordan, bajnokesélyes együttest eredményezhet. Ez azért is fontos a 31 éves Hardennek, mert neki még nincs aranygyűrűje. A Rocketsben, amelyben szupersztárrá nőtte ki magát, és a csapat köré épült, egyszer sem járt közelebb a bajnoki címhez a nyugati főcsoportdöntő hetedik meccsénél.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.