A Warriors Curry parádéjával vágott vissza az LA Clippersnek

Az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság magyar idő szerint szombat hajnali meccsei között akadt több érdekesség is. A Toronto Raptors és a Utah Jazz rekordokkal rukkolt elő, a Golden State Warriorsnál pedig ismét a magára talált Stephen Curry volt a vezér, a csapat elsősorban neki köszönhetően fordított 22 pontos hátrányból a Los Angeles Clippers ellen.

Magyar Nemzet
2021. 01. 09. 11:52
NBA: Los Angeles Clippers at Golden State Warriors
Jan 8, 2021; San Francisco, California, USA; Golden State Warriors guard Stephen Curry (30) is fouled by Los Angeles Clippers guard Luke Kennard (5) during the third quarter at Chase Center. Mandatory Credit: Kelley L Cox-USA TODAY Sports - 15412709 Fotó: USA TODAY Sports
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az előző idény teljes csőd volt a Golden State Warriors-nak az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokságban (NBA). A három aranygyűrűjével az utóbbi fél évtized legeredményesebb klubja a sok sérülés miatt nem volt tényező, ám a kétszeres MVP visszatérésével kezdi megközelíteni régi formáját. Kezdi, és csak közelíti, de már jó úton halad, és ha Klay Thompson is felgyógyul, újra belép a nagy esélyesek közé.

A Warriors két nap alatt kétszer látta vendégül az élcsapatnak számító Los Angeles Clipperst, és az első meccsen a vendégek gond nélkül nyertek, elsősorban a remek védekezésüknek köszönhetően, sikerült teljesen semlegesíteniük Steph Curryt. A visszavágó azonban már egészen másként alakult magyar idő szerint szombatra virradóan, és kétarcú mérkőzésen végül a Warriors söpörte be a győzelmet 115-105-re. Pedig nem így indult a találkozó, a Clippers csaknem hatvanszázalékos biztonsággal célzott távolról, uralta a meccset, és 65-51-re vezetett, majd a nagyszünet elején 22 ponttal elhúzott. Ezután azonban teljességgel szétestek, egyrészt nem tudtak mit kezdeni Curryvel, másrészt támadásban tanácstalannak tűntek hosszú időn keresztül – 85-63 után három perc alatt lett 87-81 az állás. Ám egy újabb 11-2-es hazai roham következett, és attól fogva már bajban voltak a vendégek, akiknek 105-103-nál még volt esélyük, de aztán Curry és Wiggins játékaival egy 10-0-s GSW-futás lezárta a meccset.

 

Stephen Curry (30) volt ismét a Warriors vezéregyénisége Fotó: Kelley L Cox-USA TODAY Sports

 

Curry ezúttal teljességgel „kiszabadult” Beverley-ék szorításából, végig ficánkolt, dobott 9/14 triplát (!), kiosztott 11 gólpasszt és végül 38 pontig jutott három szerzett, illetve mindössze két eladott labdával. Ráadásul a pontjai közül 19 érkezett a harmadik negyedben, amikor a GSW visszajött a meccsbe az addigi nagy hátránya után, úgyhogy óriási szerepe volt a sikerben. A Warriors 34-18-ra húzta be a negyedik játékrészt, és ekkor remekül védekezett is. A csapat az 5-4-es mérlegével jelenleg a Nyugati konferencia negyedik-ötödik helyen áll holtversenyben a Utah Jazz-szel.

És, ha már a Jazz-nél tartunk, a Utah egészen parádés dobóteljesítménnyel rukkolt ki az otthon eddig veretlen Milwaukee otthonában: a játékosai 25 (!) alkalommal találtak be a hárompontos vonal mögül, amivel megdöntötték a vonatkozó klubrekordot, ráadásul tették mindezt 47,2 százalékos hatékonysággal, illetve úgy, hogy öt játékos is legalább négyszer köszönt be távolról – ez sem fordult még elő soha nem hogy a Utah, de az egész liga történetében sem. Klubrekordot állított fel a Toronto Raptors is, amely először nyert idegenben, az áldozata pedig a Sacramento Kings volt. A kanadai együttes 144 pontig jutott, a nagyszünet után 73-49-et produkált, és ennyivel még sohasem zárt meccset fennállása során.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.