Fejbe lőtte ellenfelét meccslabdánál az ausztrál

A hazaiak legmagasabban rangsorolt férfi játékosa, Alex de Minaur szó szerint kiütötte a versenyből az amerikai Tennys Sandgrent.

Magyar Nemzet
2021. 02. 09. 12:40
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egyetlen szoros szettre futotta a tavalyi negyeddöntős Tennys Sandgren erejéből a 2021-es Australian Openen. Az amerikai játékos 7:5 6:1 6:1-re kapott ki a legmagasabban jegyzett hazai férfi játékostól, a 21. kiemelt Alex de Minaurtól.

A mérkőzés lezárása szokatlanra sikeredett a fiatal ausztráltól, aki közelről fejbe lőtte a labdával hálónál álló ellenfelét. A teljes képhez hozzátartozik, hogy a mérkőzés korábbi szakaszában Sandgren is választott hasonló megoldást.

Sandgren a mérkőzés után ismét viccnek nevezte a felkészülést, az amerikai játékos ugyanis egyike volt azoknak a játékosoknak, akik szigorított karanténba kényszerültek a torna előtt. Ehhez a körhöz tartozott a játéknap legmagasabban rangsorolt férfi és női búcsúzója, a spanyol Roberto Bautista Agut (12. kiemelt) is, aki négy szettben kapott ki a moldáv Radu Albottól, valamint a korábbi kétszeres Australian Open-győztes Viktoria Azarenka (12.), aki játszmát sem nyert az amerikai Jessica Pegula ellen.

A hússzoros Grand Slam-bajnok Rafael Nadalnak hátfájdalmai ellenére nem okozott problémát a zentai születésű Györe László (6:3 6:4 6:1), és még nála is simábban jutott tovább a női világelső, a hazai pályán versenyző Ashleigh Barty, aki biciklivel küldte haza a montenegrói Danka Kovinićet (6:0 6:0).

Rendkívül peches módon búcsúzott a női torna 13. kiemeltje, a brit színekben versenyző Konta Johanna, aki sérülés miatt szettelőnyben adta fel meccsét a szlovén Kaja Juvan ellen. Továbbjutott viszont a párost Babos Tímeával nem vállaló francia Kristina Mladenovic, aki a 20. kiemelt görög Maria Szakkarit győzte le fordulatos meccsen (6:2 0:6 6:3).

Balázs Attila búcsújáról már korábban beszámoltunk. Szerdán, a második fordulóban két magyar játékos lesz érdekelt: hajnali egy órakor kezd az orosz Anasztaszija Potapova ellen, míg hajnali két órától küzd meg a 2014-es győztes svájci Stan Wawrinkával.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.