Következő mérkőzések
Albánia
21:002024. június 24.
Spanyolország
Horvátország
21:002024. június 24.
Olaszország

Marc Overmars húzhatja ki a bajból a Barcelonát

Hollandiai sajtóinformációk szerint az Ajax sportigazgatója, Marc Overmars még a 2021–2022-es idény előtt visszatérhet a Barcelonához, amelyet korábban játékosként erősített, most azonban vezetőként lenne feladata a katalán klub újbóli felvirágoztatása.

Magyar Nemzet
2021. 02. 08. 11:57
Európa legnagyobb stadionjában lép pályára két hét múlva a Ferencváros Fotó: MTI/EPA/EFE/Alejandro Garcia
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Marc Overmars 2011 óta dolgozik az Ajax menedzsmentjében, és 2012 óta tölti be az amszterdami klub sportigazgatói tisztségét. A hollandiai De Telegraaf értesülései szerint a 47 éves szakember még a következő évad kezdete előtt visszatérhet a Nou Campba, és ott bizonyíthatja tovább, hogy az egyik legfelkészültebb stratégája a fiatal sportvezetői generációnak.

Overmars érdemei közé sorolják, hogy az Ajax 2019-ben elődöntőig jutott a Bajnokok Ligájában, amelyben ilyen magasságban 1997-ben szerepelt előtte legutóbb, amikor még ő maga is a klub játékosa volt szélsőként. Az elmúlt években az amszterdamiak újra az európai topfutball éléskamrájává váltak, Hakim Zijest a Chelsea, Donny van de Beeket a Manchester United, Matthijs de Ligtet a Juventus, Frenkie de Jongot és Sergino Destet pedig a Barcelona vette meg a holland klubtól a közelmúltban.

A mostani idény végén jár le az Ajaxnál Overmars szerződése, miközben a Barcelona sportigazgatója, Ramon Planes sorsa nagyban függ a katalán klub márciusi elnökválasztásától, amely után jó eséllyel elküldhetik. Nagy feladatot vállalna magára Marc Overmars, ha elvállalná a szakmai munka vezetését a Nou Campban, hiszen a csapat súlyos morális és anyagi válságban van, amelyet csak tetézett szerződésének kiszivárogtatása. Ugyanakkor Overmars kötődik a klubhoz, amelyet játékosként 2000 és 2004 között 141 meccsen szolgált.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.