Mbappé kivégezte a Barcelonát a Nou Campban

Az erősen tartalékos, Neymart és Di Maríát is nélkülöző Paris SG 4-1-re győzött a Barcelona otthonában a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének slágerösszecsapásán. A visszavágó formalitásnak tűnik, a Barca Messivel sem volt igazán átütő, a PSG a kulcsemberei hiányában is szórakoztató támadófocival rukkolt elő.

Magyar Nemzet
2021. 02. 16. 22:52
BARCELONA-PSG
Mbappe (fehérben) megállíthatatlan volt Fotó: LLUIS GENE Forrás: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Slágermérkőzéssel kezdődött a labdarúgó Bajnokok Ligája egyenes kieséses szakasza. A Lionel Messivel felálló Barcelona a Kylian Mbappét a soraiban tudó Paris SG-t fogadta a Nou Campban. A két kezdőcsapatban voltak érdekességek: a három hónapos kényszerpihenő után visszatérő Piqué elfoglalta a helyet a Barcelona védelmének a tengelyében. Előzőleg lehetett tudni, hogy és Ángel di María sérülés miatt nem állhat a PSG rendelkezésére. Így is tobzódtak a világsztárok a pályán.

A 26. percben szerezte meg a vezetést a Barca: De Jongot fölöslegesen rúgta meg a 16-oson belül Kurzawa. A tizenegyest Messi kíméletlenül bebombázta a felső sarokba, a korábbi Real-kapusnak, Keylor Navasnak esélye sem volt a hárításra.

Nem volt sokáig hátrányban a vendégcsapat: öt percre rá Kurzawa jóvá tette a hibáját, remekül passzotl Verrattihoz, ő pedig még szebben tálalt Mbappéhoz, aki ballal a jobb felső sarokba lőtt.

Piqué sem tudta feltartóztati Mbappét
Fotó: LLUIS GENE / AFP

A második félidő elején labdabirtoklással próbálkozott a Barcelona, és ebből próbált előnyt kiharcolni. Kevés sikerrel, a PSG ellencsapásai sokkal veszélyesebbek voltak, Ter Stegen többször csak bravúrral tudott hárítani. A 65. percben Mbappé újabb villanásával a párizsiak kerültek előnybe, Piqué és Dest alaposan lemaradt a francia támadásról. Kisvártatva mesterhármast, klasszikus mesterhármast érhetett volna el Mbappé, de Ter Stegen ziccerben hárított.

A 70. percben végleg eldöntötte a meccset a PSG: Verratti ívelt szabadrúgást az ötös környékére, a teljes Barca-védelem elaludt, érkezett Moise Kean, és közelről befejelte a labdát Ter Stegen kapujába.

Némileg érthetetlen módon Pocchettino levette a pályáról a remekül irányító Marco Verrattit, de még ez is kényelmesen belefért. A hajrában újabb gólt ért el a PSG: egy látványos kontra végén Mbappé tette fel a pontot az i-re.

A 4-1-es vendégsiker után a visszavágó formalitásnak tűnik Párizsban.

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, első mérkőzés: Barcelona–Paris SG 1-4 (1-1). Gólszerzők: Messi (11-esből, 27.), illetve Mbappé (32., 65., 85.), Kean (70.).

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.