Milák Kristóf köszöni, nem kér Dubajból

Selmeci Attila három versenyzője, Milák Kristóf, Biczó Bence és Márton Richárd továbbra sem él a meleg égövi edzőtáborozás lehetőségével, felkészülésüket itthon folytatják. Korábban felmerült, hogy Madeirát választják, aztán a Magyar Úszószövetség szakemberei Dubajban és Tenerifén is igyekeztek kényelmes szálláshelyet és szakmailag megfelelő edzéslehetőséget találni a három úszónak, de mindenhol akadt legalább egy olyan ellenérv, ami a külföldi utazás ellen szólt.

Magyar Nemzet
Forrás: SzPress Sporthírszolgálat2021. 02. 12. 12:04
null
Milák Kristóf inkább a hazai biztonságot választja Fotó: Illyés Tibor Forrás: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Korábban beszámoltunk róla, hogy Turi György vezetésével a válogatott úszók egy csoportja két terminusban Dubajban végzi az alapozást. Sokáig vívódott ezen Selmeci Attila csapata is, péntek reggel aztán megszületett a döntés, Milák Kristófék nem utaznak sem Dubajba, sem Macdeirára, sem Tenerifére, maradnak itthon, egész pontosan Kaposváron.

„A csoporton belül felmerülő vitás kérdések eldöntésében egy ideje Kristóf a hangadó, így most is az ő kívánsága teljesült, amikor kimondtuk, hogy nem utazunk el jövő héten külföldre – tájékoztatta az SzPress Hírszolgálatot Selmeci Attila, aki maga is úgy gondolja, hogy mostanában nem feltétlenül szükséges átlépni a határokat, ha a munkát itthon is el lehet végezni. – Valamennyien nagyra értékeljük, hogy az úszószövetségi szakemberek hetek óta azon fáradoznak, hogy meleg égövi edzőtábort hozzanak össze nekünk, mégis arra jutottunk, hogy az előttünk álló feladatokat Kaposváron is meg tudjuk oldani.”

Selmeci Attila csoportja azért mondott le Dubajról, mert ott „már csak 25 méteres medencéhez jutottunk volna, márpedig nekünk 50-esre is szükségünk van, Teneriféről pedig az a hír érkezett, hogy a napi edzéseink menetrendjén – az uszodák telítettsége miatt – háromnaponta változtatni kellett volna”.

Milákék tehát itthon maradnak, s február 16–17-én először is felkészülési versenyen vesznek rész a Tüske-uszodában, mert a versengés kevéske lehetőségét, ahol csak lehet, nem szabad elszalasztani.

„Néhány napja Nizzában versenyeztünk – mesélte Selmeci Attila –, ahol végre lehetőség nyílt arra, hogy visszajelzéseket kapjunk a felkészülésünk állásáról és külföldi versenyzőkkel is összemérhessük az erőnket. Ennek örültünk is, azoknak az ellenőrzésekkel kapcsolatos bonyodalmaknak viszont már kevésbé, amelyekkel a repülőtereken, majd Franciaországban szembesültünk.”

A „házi verseny” után aztán irány Kaposvár, ahol február 21-én kezdődik meg a munka.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.