Most a Bundesligában is van jobb csapat a Bayern Münchennél

A Bayern München labdarúgócsapata a BL-címvédő, vezeti a Bundesligát, bő egy hete megnyerte a klub-világbajnokságot is, de a német bajnokságban szombaton elpáholták, 2-1-re kikapott az Eintracht Frankfurt otthonában.

Magyar Nemzet
2021. 02. 20. 18:02
null
Ragner Ache
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A német labdarúgó-bajnokság 22. fordulójában a listavezető Bayern München a kör előtt a harmadik helyen álló Eintracht Frankfurthoz látogatott, amely még nála is jobb formában van: a 2021-es évben lejátszott nyolc fordulóban a megszerezhető 24 pontból 22-t begyűjtött. A házigazdának egy gondja azért volt: a góllövőlistán 18 találattal második portugál André Silva a sérülése miatt nem volt bevethető – a túloldalon viszont a 25 gólnál járó igen. Ám a Bayernnél Hansi Flick vezetőedzőnek mégis fájhatott a feje: és Benjamin Pavard koronavírusos, Corentin Tolisso a csütörtöki edzésen combizomszakadást szenvedett, a világbajnok francia játékos legalább három hónapra kidőlt, de Serge Gnabry és Douglas Costa is a sérültek táborát gyarapítja.

A mérkőzés elején, a 6. percben szokatlan ok miatt állt le a játék négy percre: az egyik partjelzőnek meghúzódott a bokája, le kellett cserélni, és időbe telt, amíg a beugró negyedik játékvezető leváltotta. A játékosok addig a pályán egymás között passzolgattak. A 12. percben aztán megvillant a frankfurtiak egyik ásza, a szerb Filip Kosztics, aki az előző öt fordulóban amellett, hogy kétszer betalált, öt gólpasszt osztott ki a bal oldali beadásaival, s most is adott egyet, ebből a hazaiaknak a japán Daicsi Kamada szerzett vezetést (1-0). A 31. percben Kamada mentett meg egy labdát az alapvonalnál, visszagurította Amin Younesnak, aki a tizenhatoson belül megtolta, majd 14 méterről, balról hatalmas lövést zúdított a bal felső sarokba, Manuel Neuer nem tudott hárítani (2-0).

 

A bajorok az előző kör hétfő esti zárómeccsén 1-3-ról egyenlítve 3-3-as döntetlent játszottak a bennmaradásért küzdő Arminia Bielefelddel, de akkor mondhatták, hogy fáradtak, hiszen alig néhány nappal korábban nyerték meg Katarban a klubvilágbajnokságot. A kétgólos hátrányt Frankfurtban is összeszedték, a második félidőben ezt kellett volna ledolgozniuk. Fordulás után magasabb sebességre is kapcsoltak, s miután az 53. percben Leroy Sané a jobb oldalon megtáncoltatta a frankfurti védőket, majd középre tette a labdát, Lewandowskinak öt méterről nem volt nehéz dolga a kapuba továbbítania (2-1). Nyomott a Bayern, de egyenlíteni már nem tudott, az Eintracht Frankfurt 2-1-re győzött, és folytatta a nagy sorozatát. A két csapat századszor találkozott egymással a Bundesligában, 55 bajor siker és 22 döntetlen mellett ez volt a frankfurtiak 23. győzelme.

A hazaiak csak azért szomorkodhatnak, mert a Wolfsburg még pénteken 3-0-ra nyert Bielefeldben, ezzel jobb lett a gólkülönbsége, és így megkaparintotta tőlük a tabella harmadik helyét.

Szombaton a Mainz 2-1-re nyert a Mönchengladbach otthonában, a vendégeknél kezdett, a 69. percben lecserélték. A Freiburg otthon 1-0-ra kikapott az Union Berlintől, a hazaiaknál Sallai Rolandot a 64. percben becserélték.

Bundesliga, 22. forduló:

Pénteken játszották:

Arminia Bielefeld–Wolfsburg 0-3

Szombati műsor:

Eintracht Frankfurt–Bayern München 2-1

Freiburg–Union Berlin 0-1

Köln–Stuttgart 0-1

Mönchengladbach–Mainz 1-2

Schalke– Borussia Dortmund 0-4

Vasárnap játsszák:

Augsburg–Bayer Leverkusen 13.30 (tv: Sport 2)

Hertha–RB Leipzig 15.30 (tv: Sport 2)

Hoffenheim–Werder Bremen 18.00 (tv: Sport 2)

Az élcsoport állása: 1. Bayern München 49 pont, 2. RB Leipzig 44/21 mérkőzés, 3. Wolfsburg 42 (35-19), 4. Eintracht Frankfurt 42 (45-30), 5. Bayer Leverkusen 36/21 mérkőzés (39-23), 6 Dortmund 36 (45-31).

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.