Válogatott klasszist igazolt a Fradi a rangadó előtti napon

Szöllősi-Zácsik Szandra visszatér a Ferencvároshoz, avagy a válogatott kézilabdázó harmadszor is a zöld-fehérek játékosa lesz. Igaz, majd csak a nyártól, a régi és új társak szerdán nélküle játszanak rangadót a Győr vendégeként. A Bajnokok Ligája-győztes Hársfalvi Júlia is az FTC-ben folytatja a következő idénytől.

Magyar Nemzet
2021. 02. 02. 20:05
null
Zácsik Szandra nyártól újra az FTC-ben onthatja a gólokat Fotó: Kovács Anikó Forrás: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mint ismert, az FTC két válogatott játékosa, és Schatzl Nadine nyártól Győrben folytatja, őket muszáj pótolni egy balátlövővel és egy balszélsővel.

Szöllősi-Zácsik Szandra visszacsábítása logikus húzás, hiszen a 30 éves, komáromi születésű kézilabdázó korábban már kétszer is volt a Fradi játékosa, s a decemberi Európa-bajnokságon bizonyította, hogy újra képes nemzetközi szinten játszani.

Szöllősi-Zácsik Szandra Komárom szlovákiai oldalán született, Magyarországon először a Vácban játszott. Onnan igazolta le az FTC 2006-ban, s először 2009-ig volt a zöld-fehérek játékosa. Egy évet a szlovén Krim Ljubljanánál játszott, majd visszatért a Fradihoz, s egészen 2017-ig ott is szerepelt, bajnokságot, Magyar Kupát és két KEK-et is nyert a csapattal.

Szöllősi-Zácsik Szandra nyártól újra az FTC-ben onthatja a gólokat
Fotó: MTI/Kovács Anikó

Ezen időszakban született meg az első gyermeke – a korábban szintén válogatott kézilabdázó Szöllősi Szabolcs a férje. 2017 nyarán közös megegyezéssel szerződést bontott a Fradival, és előbb Budaörsön, majd az MTK-ban folytatta a pályafutását. Ekkor született meg a második gyermeke.

Tavaly éppen az FTC elleni remek játékával hívta fel magára a figyelmet ismét, visszakerült a válogatottba.

A járvány miatt azonban elmaradt az olimpiai selejtező torna. A nyáron is felmerült a visszatérése, de akkor még maradt az MTK-nál. Elek Gábor, az FTC edzője szövetségi kapitány szerepkörben az Európa-bajnokságon ismét számított Zácsikra, aki remek teljesítménnyel győzte meg.

– Meglepetésként ért a Fradi megkeresése, és szinte el se tudom mondani, hogy mit éreztem… – mondta Szöllősi-Zácsik Szandra a Fradi.hunak. – Két célt tűztem ki magam elé az elmúlt években: az egyik, amiről többször is beszéltem nyilvánosan, hogy újra válogatott legyek, a másik pedig az volt, hogy visszakerüljek a Fradiba. Utóbbiról sosem nyilatkoztam, de titkon bíztam benne.

A második gyermekem születése óta sok minden megváltozott bennem, lelkileg most vagyok a legerősebb, sokkal pozitívabb vagyok, mint előtte és olyan dolgokat is meg tudok valósítani, amiket eddig soha.

Szóval bennem első perctől kezdve megvolt a döntés az átigazolásról, de átbeszéltük a családdal és a menedzseremmel is, mielőtt rábólintottam. Nekem ez az utolsó lehetőségem, nem vagyok már 22-23 éves, nem szerettem volna elszalasztani, nagyon várom már. Megvannak az új céljaim, szeretnék végre FINAL4-ban játszani, a lehetőség adva lesz, már csak meg kell tennünk érte mindent, hogy megvalósuljon!

Újra a BL-be vágyik

A 24 éves Hársfalvi Júlia tagja volt a Győr 2017-es bajnok és BL-győztes csapatának, majd Debrecenben és a német Metzingenben is szerepelt kölcsönben, míg 2019-től a Siófokban játszott.

– Úgy éreztem, ez egy olyan lehetőség, amit meg kell ragadni – mondta Hársfalvi az átigazolásáról. – Mindenkitől csak azt hallottam, nagyon szerettek itt játszani, a szurkolótábor mindig fantasztikus. Én ezt eddig csak ellenfélként tapasztaltam meg, nagy erejű közönség, jó lesz végre az itteni oldalon állni. Többekkel találkoztam a válogatottban, vannak olyanok is, akikkel máshol játszottunk együtt. Kovacsics Anikóval még Győrben ismerkedtünk meg, kifejezetten jó a viszonyunk, tartjuk a kapcsolatot, volt, hogy együtt nyaraltunk. A pályafutásom elején is sokat segített, hiszem, hogy ez a jó kapcsolat a jövőben is ki fog tartani. Várom, hogy újra BL-meccset játszhassak. Teljesen más a hangulata és a nívója. Nagy élmény lesz újra a tűzhöz közel. Szerintem minden játékosnak ez a célja, hogy szerepelhessen a Bajnokok Ligájában. Mindenféle szempontból várom már az új idényt.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.