Nem lehetnek boldogok a Bundesliga magyar érdekeltségű csapatai

A Bundesliga 25. fordulójában a Bielefeld rossz tréfát űzött a kiesőzóna magyar érdekeltjeivel, mert nyerni tudott Leverkusenben, és ez hátrányos helyzetbe hozta a Mainzot és a Herthát is. Megszakadt az RB Leipzig győzelmi sorozata, a Frankfurt el tudott vinni egy pontot Lipcséből.

Magyar Nemzet
2021. 03. 14. 17:34
RB Leipzig v Eintracht Frankfurt
epa09074045 Daichi Kamada of Eintracht Frankfurt scores their side's first goal during the Bundesliga match between RB Leipzig and Eintracht Frankfurt at Red Bull Arena in Leipzig, Germany, 14 March 2021. EPA/BORIS STREUBEL / POOL DFL regulations prohibit any use of photographs as image sequences and/or quasi-video. Fotó: MTI/EPA/BORIS STREUBEL
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Mainz nyert, a Hertha kikapott szombaton a Bundesliga 26. fordulójában, vasárnap pedig már mindkettő búslakodhatott. Egyik vetélytársuk a kiesés ellen vívott harcban – nincs is több, csak a Köln –, a Bielefeld ezen a játéknapon az élbolyba tartozó Leverkusen vendége volt, ami totónyelven szólva országos egyesnek számított, ám óriási meglepetésre kettes lett belőle: a Bielefeld nyert 2-1-re, a Leverkusen már annak is örülhetett, hogy a hajrában szépíteni tudott.

Ezzel a meglepetéssel a Mainz, csapata visszacsúszott az utolsó előtti, kiesést jelentő helyre, Herthája pedig eggyel előzi meg, azaz ha most lenne vége a bajokságnak, osztályozót játszana az élvonalbeli tagságának a meghosszabbításáért.

 

Kamada gólja, ezzel a lövéssel egyenlített ki a Frankfurt Lipcsében
Fotó: MTI/EPA/Boris Streubel

 

Ez a helyzet tehát a tabella alján, de volt magyar érdekeltség a tetején is. A Bayern München brémai sikere után – a bajorok 3-1-re nyertek – az RB Leipzig győzelmi kényszerben fogadta az Eintracht Frankfurtot, hiszen öt pont hátrányban kezdte el a találkozót. A lipcsei együttes kapuját szokás szerint védte, a védelem közepén pedig kapott helyet. Az első félidő kiegyenlített játékot hozott, Willi Orbán a hálóba talált, de lesről, ezért a játékvezető nem adta meg a gólt, a másik oldalon pedig kimaradt egy-két helyzet. Gulácsi Péternek az 58. percben kellett először védenie, ami egyben bravúr is volt, és akkor a csapata már 1-0-ra vezetett a 47. percben eredményes Forsberg révén.

 

 

A bravúrt aztán majdnem újabb bravúr követte, ám a 61. percben Kamada közeli lövésébe a magyar válogatott kapus csak beleérni tudott, a labda a kezéről a hálóba pörgött.

 

 

 

Az RB Leipzig erős rohamokat indított, egymás után alakultak ki a forró pillanatok a frankfurti kapu előtt, ám a vendégek a kapujuk elé tömörülve visszavertek minden próbálkozást. Sőt, volt egy-két veszélyes ellentámadásuk is, ugyanakkor jól látszott, hogy a legfontosabb céljuk a döntetlen megőrzése. Ez sikerült, így az RB Leipzig csupán egy pontot faragott le a hátrányából. Gulácsiék sorozatban hét meccset nyertek meg a Bundesliga élvonalában, ez a sorozat most megszakadt.

Bundesliga, 25 forduló: Leverkusen–Bielefeld 1-2, Rb Leipzig–Frankfurt 1-1. Az élcsoport állása: 1. Bayern München 58, 2. Leipzig 54, 3. Wolfsburg 48, 4. Frankfurt 44. Az alsóház állása: 14. Köln 22, 15. Bielefeld 22, 16. Hertha 21, 17. Mainz 21, 18. Schalke 10.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.