Lewandowski mégsem játszik az angolok ellen

Az eredeti tervekkel szemben mégsem játszik Robert Lewandowski szerdán az Anglia–Lengyelország világbajnoki selejtezőn. A lengyel szövetség indoklása szerint a Bayern München támadója kisebb térdsérülést szenvedett.

Magyar Nemzet
2021. 03. 29. 12:45
World Cup - Group H - Poland vs Senegal
Lewandowski hétfő éjszaka térdsérülést szenvedett... Fotó: Carl Recine Forrás: Reuters
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ahogy korábban beszámoltunk róla, az Andorra elleni, 3-0-s győzelem után a lengyel világsztár még úgy készült, hogy ott lesz a mérkőzésen.

„+ 3. Elvégeztük a mai feladatunkat. Eljött az idő, készülhetünk a következő kihívásra. → Wembely!” – posztolta vasárnap este tizenegykor a Facebook-oldalán.

Akkor még egy szóval sem említette, hogy kisebb térdsérüléssel bajlódik. Az éjszaka a sérülés aztán súlyosbodhatott, mert hétfő délben a lengyel szövetség már arról adott ki közleményt, hogy Lewandowski mégsem utazhat el Londonba.

A Bayern München 32 éves támadója szerezte múlt csütörtökön csapata harmadik gólját a magyar válogatott ellen 3-3-as döntetlenre végződött összecsapáson, a Puskás Arénában, majd vasárnap duplázott az Andorra ellen 3-0-ra megnyert mérkőzésen, amelyen a 63. percben lecserélték.

A lengyel szövetség szerint a Bundesliga góllövőlistáját 26 forduló után 35 találattal vezető csatárra öt-tíz nap pihenő vár, így erősen kérdésessé vált a játéka a német élvonal szombati rangadóján, amelyen a Bajnokok Ligája-győztes, éllovas müncheniek és csapatához, a második helyen álló RB Leipzighez látogatnak.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.