Löw Zsolt főnökét a fiatal Buffon és a Dinamo Kijev meccsei ihlették

Thomas Tuchel elárulta, hogy kik voltak igazán nagy hatással az edzői ars poeticájára. A Chelsea menedzserének Ralf Rangnick és a korábbi Bayern München-játékos, Holger Badstuber édesapja nyitotta fel a szemét.

Magyar Nemzet
2021. 03. 03. 18:18
Thomas Tuchel
Thomas Tuchel olasz és ukrán példán keresztül tanulta meg a négyvédős rendszert Fotó: Reuters
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Chelsea menedzsere, a tavaly a Paris SG-t a Bajnokok Ligája döntőjébe kormányzó Tomas Tuchel elárulta, hogy korábbi edzője, Ralf Rangnick a kilencvenes években a Parma csapatáról készült videókat mutatott neki és egykori csapattársainak. Ralf Rangnick – aki tavaly nyáron kis híján a Milan edzője lett – 1996 és 1998 között Tuche edzője volt a német Regionalligában szereplő Südwest csapatánál.

Tuchel a sajt hazájában kapott ihletet az edzői szakmához
Fotó: Twitter / Chelsea

– Játékosként Rangnick volt az edzőm, és a harmadosztályban megmutatta nekünk, hogy nem kell a csatárt WC-re követnünk, amikor a négyvédős rendszerben játszunk. Erről korábban még soha nem hallottunk – mondta Tuchel a Chelsea hivatalos honlapján. Löw Zsolt főnöke hozzátette: Rangnick a fiatal olasz kapusfenoménnal, Gianluigi Buffonnal felálló, később az UEFA-kupagyőzelemig menetelő Parma és a Dinamo Kijev játékrendszeréről szóló videókat vetített le a csapatának, s ez akkor számára az újdonság erejével hatott.

– Rangnick volt a példaképem, úgy tiszteltem, mint az apámat. Amikor fiatal játékos voltam, megtanított a labdarúgás minden szenvedélyére – folytatta Tuchel. – Nagy hatással volt az edzői ars poeticámra. Később az akkor híres stuttgarti akadémián mindent megtanulhattam az edzősködésről, amit csak lehet. Stuttgartban megismerkedtem befolyásos emberekkel, többek között Hermann Badsduberrel, a Bayern München játékosának édesapjával, aki sajnos túl korán halt meg. Ő is nagy hatással volt rám, és olyan volt, mint egy második apafigura az edzői tevékenységemben. Megmutatta, hogy mennyi mindent kell tennie annak, aki jó edző akar lenni.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.