Szalai Attila minden idők legdrágább magyar labdarúgója lehet

A Fenerbahce játékosa ott van a Leicester City kiszemeltjei között, a lengyelek elleni meccsen figyelték.

Magyar Nemzet
Forrás: NSO.HU2021. 03. 31. 13:27
null
Szalai Attila el van ragadtatva a török sztárcsapatnál tapasztalt körülményektől Forrás: Facebook
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A török Fanatik.com angol sajtóhírekre hivatkozva arról tájékoztatott, hogy a Fenerbahce magyar válogatott védője, is ott van a Leicester City kiszemeltjei között – szúrta ki a Nemzeti Sport. A cikk szerint a Premier League harmadik helyén álló Leicester City megfigyelőt küldött a Magyarország–Lengyelország világbajnoki selejtezőre, aki a Fener játékosának teljesítményét kísérte figyelemmel.

A Leicester az utóbbi időben átállt a háromvédős felállásra, ám nemegyszer előfordult, hogy egy eredeti posztját tekintve középpályás szerepelt a védelemben. Ha ehhez hozzávesszük, hogy az alapembernek számító Caglar Söyüncü a nyáron a Liverpoolhoz szerződhet, máris világossá válik, hogy Brendan Rodgers miért szeretne mindenképpen hátvédet igazolni. A Fanatik kiemeli, Szalai Attila az egyik legjobb megoldás lenne, ballábas, fizikailag erős és a játékkészségei is nagyszerűek, ezek pedig mind előtérbe helyezik a többi jelölttel szemben.

Nem lesz azonban könnyű dolga az angol egyesületnek, a Fenerbahce ugyanis nem szeretné eladni Szalait, hacsak nem kap kivételesen jó ajánlatot – a török lap szerint ez legalább 25 millió euró lenne, s ha ezt hajlandó volna kifizetni a Leicester, úgy Szalai válna minden idők legdrágább magyar labdarúgójává. A rekordot tartja, aki januárban 20 millió euróért szerződött a Salzburgtól az RB Leipzighez. A Transfermarkt a 20 éves középpályás piaci értékét 25 millió euróra teszi. A 23 éves Szalai Attila ugyancsak januárban váltott klubot, a Fenerbahce kétmillió euróért vette meg a ciprusi Apollon Limassoltól. A védő piaci értéke a Transfermarkt szerint jelenleg 3,7 millió euró, de a szerződéskötése előtt csak 800 ezer volt, vagyis meredeken emelkedik felfelé azóta, hogy remekül teljesít a nagy múltú Fenerbahce kötelékében.

A Fanatik végezetül megjegyzi, hogy a Fenerbahce az Európa-bajnokság előtt biztosan nem tárgyal az érdeklődőkkel – ez igaz a szintén kapós Ozan Tufan és Altay Bayindir esetére is –, ugyanis abban bíznak, hogy a nyári kontinensviadal még feljebb emeli a játékosok árát.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.