Görbicz Anita könnyek között búcsúzott a BL-től hazai pályán

Különösen az első félidőben nagyon lazán játszott, nem igazán vette komolyan a mérkőzést, a Győri Audi ETO KC így is nyert 24-21-re a Budućnost Podgorica elleni visszavágón, s kettős győzelemmel jutott be a női kézilabda Bajnokok Ligája négyes döntőjébe, a Final Fourba. Görbicz Anita a BL-ben most szerepelt utoljára hazai pályán, ezért könnyek között értékelte a találkozót.

Magyar Nemzet
2021. 04. 10. 19:53
null
Görbicz Anita most a pálya széléről segített Fotó: Krizsán Csaba Forrás: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az első félidő helyenként már kínos volt, a győriek akkor is mosolyogtak, amikor eladták a labdát, kihagyták a helyzetet, vagy éppen gólt kaptak. Mentségükre szól, hogy az első meccsen szerzett tetemes előny birtokában – idegenben 30-19-re nyertek – ezt is megtehették.

Szünetben vezetett is egy góllal, 11-10-re a Budućnost. Aztán megrázta magát az ETO, a hajrára átvette a vezetést, 24-21-re nyert, s kettős győzelemmel jutott a Final Fourba.

A négyes döntőben természetesen még ott lesz az idény végén visszavonuló Görbicz Anita, hazai pályán, az Audi Arénában azonban utoljára szerepelt a Bajnokok Ligájában.

– Nem gondoltam volna, hogy sírni fogok a meccs után, azt gondoltam, hogy erős vagyok. A mérkőzés előtt tudatosult bennem, hogy ez az utolsó BL-meccsem hazai pályán – nyilatkozta a találkozó után a 37 éves klasszis, aki az első BL-meccsét még 2000 novemberében játszotta. Görbicz a találkozóról a következőket mondta:

– Egész héten igyekeztünk komolyan készülni, de azért nem könnyű tizenegy gólos előny birtokában. Nem játszottunk jól, de az a lényeg, hogy nyertünk most is, és ott vagyunk a Final Fourban.

– Tudtam, hogy a Budućnost többet tud annál, mint amit az első mérkőzésen mutatott – ezt már Danyi Gábor vezetőedző mondta. – Mi most gyengébben játszottunk, mint akkor, de azért így is sikerült nyerni. Persze távol álljon tőlem, hogy panaszkodjak, gratulálok a lányoknak, bent vagyunk a Final Fourban. Ez a lényeg.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.