Tuchel szerint az UEFA nem használja bosszúhoz a játékvezetőket

Thomas Tuchel, a Chelsea edzője a Real Madrid elleni Bajnokok Ligája-elődöntőt megelőző sajtótájékoztatón nemcsak a meccsről, hanem a szuperkupa körül kialakult helyzetről és a BL reformjáról is elmondta a véleményét. Szerinte elképzelhetetlen, hogy az UEFA a játékvezetők segítségével büntesse meg a szakadárnak nyilvánított klubokat.

Magyar Nemzet
2021. 04. 26. 18:59
null
Tuchel a sajt hazájában kapott ihletet az edzői szakmához Forrás: Twitter / Chelsea
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Thomas Tuchel igazi nagy kihívás előtt áll: a Chelsea edzőjeként a Real Madrid ellen kellene döntőbe vezetnie csapatát a Bajnokok Ligájában. A kedd este 21 órakor kezdődő mérkőzés előtti napon megtartotta a szokásos és egyben kötelező sajtótájékoztatóját, amelyen nem csak a találkozóról kapott kérdéseket. Természetesen lefutotta az ilyenkor elengedhetetlen köröket, méltatta a Real Madridot és annak edzőjét, Zinedine Zidane-t. Elmondta, mennyire nehéz párharc vár rájuk, aztán az újságírók a kérdéseikkel elterelték a szót.

A Chelsea egyike a szakadároknak nevezett tizenkét klubnak, amelyek múlt hét vasárnapján bejelentették az Európai Labdarúgó-szuperkupa megalakítását, és egyike azoknak, amelyek egy-két napon belül vissza is táncoltak. Az UEFA azóta többször is belengette a büntetés lehetőséget, és az egyik újságíró arra volt kíváncsi, Thomas Tuchel nem tart-e attól, hogy az európai szövetség a játékvezetők segítségével áll majd bosszút. Maga a kérdés egyébként nem logikus, hiszen a Chelsea ellenfele, a Real Madrid a kezdeményezés egyik motorja.

 

Thomas Tuchel nem kedveli a Bajnokok Ligája reformját, de nem tehet ellene
Fotó: Twitter / Chelsea

– Százszázalékosan bízom a játékvezetésben és az UEFA-ban. Nyilván egy ekkora mérkőzés a legjobb játékvezetést igényli, és remélem, meg is kapja. Meg sem fordul a fejemben, hogy a futballnak ezt a részét bárki is felhasználhatná egy ilyen ügyben. Mind a négy elődöntős megérdemelten jutott el idáig, ennek nincsen köze ahhoz, ami a sportág egyéb területein zajlik, a kettőt nem lehet összekeverni.

Több dühös angol szurkoló is jelezte a közösségi oldalakon, hogy a tulajdonos döntése miatt a Chelsea kiesésének szurkol. Thomes Tuchel ezt így kommentálta:

– Ha valaki egy klub tulajdonosa, akkor muszáj döntéseket hoznia, amelyek nem mindenkinek nyerik el a tetszését. Mi valamennyien nagyon szeretjük a labdarúgást, és így vannak ezzel a tulajdonosok is. Ebben ne kételkedjenek, és vegyék figyelembe, a játékosok mennyire vágynak a döntőbe jutásra, nekik pedig szükségük van a szurkolók támogatására is.

Nem beszélt mellé akkor sem, amikor a bajnokok Ligája reformjáról kérdezték, amelyről az UEFA egy hete döntött:

– Nem mondhatom, hogy tetszik. Csak azt látom, hogy egyre több meccsünk lesz a naptárban, amiért nem tudok lelkesedni. Minden edző és játékos így van ezzel. Nemzetek Ligája, válogatott selejtezők, klubsorozatok egymás után… Ez nem minőségi, hanem mennyiségi előrelépés, ezért nem vagyok elégedett a reformmal, de ebben nincsen szerepem, nincsen ráhatásom, tennünk kell a dolgunkat.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.