Hét ezreden múlt, hogy nem lett meg Hamilton századik pole pozíciója

A Formula–1-es Portugál Nagydíjon holnap Valtteri Bottas (Mercedes) indulhat az első rajtkockából.

Magyar Nemzet
2021. 05. 01. 18:01
null
Forrás: Twitter/Formula 1
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Portugál Nagydíj harmadik szabadedzésén (Red Bull) bizonyult a leggyorsabbnak, megelőzve Lewis Hamiltont (Mercedes), Valtteri Bottast (Mercedes) és Sergio Pérezt (Red Bull). S nem volt nagy meglepetés, hogy később az időmérőn is ez a négy pilóta foglalta el az első négy helyet. A hétszeres világbajnok, és a pontversenyben két futam után vezető Hamilton (igaz, csak egy pont az előnye Verstappen előtt) pályafutása századik pole pozíciójáért szállhatott harcba, mégpedig gyermekkori példaképe, Ayrton Senna halálának 27. évfordulóján. Ám a Mercedes brit pilótája nem járt sikerrel, most be kellett érnie a második hellyel Bottas (1:18,348 perc) mögött. A finn versenyző pályafutása 17. pole pozícióját szerezte meg, hét ezredmásodperccel előzte meg csapattársát (1:18,355). A harmadik helyen Verstappen (1:18,746) végzett, aki az időmérő harmadik fázisában a leggyorsabb kört jegyezte 1:18,209-cel, de ezt törölték, mert a Red Bull holland pilótája a 4-es kanyarban mintegy húsz centiméterrel „kiszélesítette” a pályát.

Egyébként Hamilton a Q2-ben elért 1:17,968-as idejével simán megnyerte volna az időmérőt, de mint tudjuk, a Q3-ban kell a leggyorsabbnak lenni. Meglepetés, hogy Daniel Ricciardo (McLaren) és Lance Stroll (Aston Martin) már a Q1-ben kiesett, és arra is felkaphattuk a fejünket, hogy Sebastian Vettel az Aston Martinnal most először bekerült a Q3-ba. A tavaly a Ferrarinál szenvedő négyszeres világbajnok új csapatánál is gyengén kezdett, de Portimaóban a tizedik helyről indulhat a futamon. A 11. hely George Russellé lett, a Williams pilótája szombaton remekelt a gyengécske autójával.

A Portugál Nagydíj rajtrácsa:

1. sor:

Valtteri Bottas (finn, Mercedes)

(brit, Mercedes)

2. sor:

Max Verstappen (holland, Red Bull)

Sergio Pérez (mexikói, Red Bull)

3. sor:

Carlos Sainz Jr. (spanyol, Ferrari)

Esteban Ocon (francia, Alpine)

4. sor:

Lando Norris (brit, McLaren)

Charles Leclerc (monacói, Ferrari)

5. sor:

Pierre Gasly (francia, Alpha Tauri)

Sebastian Vettel (német, Aston Martin)

6. sor:

George Russell (brit, Williams)

Antonio Giovinazzi (olasz, Alfa Romeo)

7. sor:

Fernando Alonso (spanyol, Alpine)

Cunoda Juki (japán, Alpha Tauri)

8. sor:

Kimi Räikkönen (finn, Alfa Romeo)

Daniel Ricciardo (ausztrál, McLaren)

9. sor:

Lance Stroll (kanadai, Aston Martin)

Nicholas Latifi (kanadai, Williams)

10. sor:

Mick Schumacher (német, Haas)

Nyikita Mazepin (orosz, Haas)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.