Újra lehet jegyet venni az Eb-re, a Puskásba karszalag is kell

Az UEFA szerdától lehetőséget ad jegyeket vásárolni a labdarúgó Európa-bajnokság mérkőzéseire. A Puskás Arénába látogató szurkolók kizárólag karszalaggal mehetnek be, amit nem a stadionban, hanem a főváros három pontján lehet megkapni a meccseket megelőző napok reggelétől.

Magyar Nemzet
2021. 05. 31. 18:27
null
Budapest 20191115 Labdarúgás 2019 válogatott felkészülési mérkőzés edzőmérkőzés Magyarország Uruguay Nemzeti Sport Fotó Szabó Miklós Puskás Aréna szurkolók stadion Fotó: Szabó Miklós
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Európa-bajnokság június 11-én kezdődik, és szerdától újra lehet jegyeket vásárolni a magyar válogatott budapesti mérkőzéseire. Vásárolni ezúttal is az UEFA felületén lehet, a részletekről ide kattintva olvashat el mindent. A jegyeket a jelentkezés sorrendjében értékesíti az UEFA. Június 4-én, pénteken azok a szurkolók kapnak lehetőséget belépők vásárlására, akik 2021 májusában visszaváltották a jegyeiket, ám mivel csak korlátozott számban érhetők el a belépők, nem garantált, hogy minden igénylő jegyhez jut.

A Puskás Arénában június 15-én 18.00-tól Portugália, 19-én pedig 15.00-től Franciaország ellen szerepel válogatottja. Június 23-án Budapesten rendezik a portugál és a francia válogatott találkozóját, majd a csoportkör befejezése után egy nyolcaddöntőnek is a Puskás Aréna ad otthont. A budapesti találkozók mellett az Európa-bajnokság más mérkőzéseire is kaphatók lesznek még belépők, erről bővebben az UEFA oldalán olvasható információ.

 

Fotó: Szabó Miklós/Nemzeti Sport

 

A budapesti meccseknél maradva nagyon fontos, hogy a szervezők új beléptetési ellenőrzést alkalmaznak majd. Az már korábban kiderült, hogy a Puskás Arénába kizárólag védettségi igazolvánnyal lehet belépni. Fontos, hogy a plasztikkártyát és a mobil applikáción bemutatott igazolásokat is elfogadják a szervezők, ezek meglétét azonban nem a stadionnál, a közvetlen belépés előtt ellenőrzik. A meccsekre kilátogató szurkolók a találkozókat megelőző nap reggelétől kezdődően három különböző ponton mutathatják be papírjaikat (a védettségi igazolás mellett érvényes személyi igazolványt vagy útlevelet kell felmutatni). Itt karszalagot kapnak, amellyel az adott mérkőzésen részt vehetnek a jegy felmutatásával. Ez a három helyszín a Groupama Aréna (B-lelátó, a Sas-szobor mellett), a Dózsa György út (Városliget) és a Papp László Budapest Sportaréna. Ezek a pontok a mérkőzések előtti napokon 8.00-tól 20.00-ig tartanak nyitva, míg a meccsnapokon 7.00-kor nyitnak, és a második félidő kezdetekor zárnak.

A legnagyobb sorok várhatóan az Aréna közelében lesznek, ezért az MLSZ azt javasolja mindenkinek, hogy a másik két helyszínt is vegyék igénybe, lehetőleg már a mérkőzések napja előtt, mert a meccsek kezdése előtt nagy sor várható. Kiskorú szurkolók igazolvánnyal rendelkező felnőtt kíséretében vehetnek részt a találkozókon, nekik nem szükséges a karszalag kiváltása; kivéve azokat a 16–18 éveseket, akik már rendelkeznek védettségi igazolvánnyal, és kísérő nélkül kívánják megtekinteni az Eb-mérkőzéseket.

Lényeges azt is tudni, hogy minden mérkőzésre különböző színű karszalaggal lehet belépni, tehát aki több mérkőzésre is váltott jegyet, annak újra be kell mutatnia a védettségi igazolását, és mindenki kizárólag a saját karszalagját veheti át!

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.