Nincs megállás, Horner Hamiltonnak és Wolffnak is visszaszólt

Teljes a körforgás: Lewis Hamilton Max Verstappent kritizálta, Verstappen Hamiltonnak szólt vissza, a Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff a Red Bullt bírálta, válaszként a Red Bullt irányító Christian Horner a Mercedesnek szólt oda. A Formula–1 két, élre törő csapata a pályán és azon kívül sem veti meg a csatározást.

Magyar Nemzet
2021. 05. 21. 14:42
Christian Horner
Horner Fotó: MTI/EPA/Reuters/Hamad I Mohamed
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hiába tartunk még csak a Formula–1-es idény ötödik fordulójánál, Monacóban, folyamatos a szócsata a két bajnokaspiráns pilóta és istálló között.

Max Verstappent (Red Bull) 2015-ös bemutatkozása óta rengeteg kritika érte, miszerint túl agresszív, és ezért rengeteg balesete van. A huszonhárom éves pilóta azóta már sok tapasztalatot gyűjtött, és egyre ritkábban fordulnak elő az ilyen esetek. A fiatal holland fő vetélytársa, (Mercedes) úgy véli, a kevesebb koccanás nem egyértelműen Verstappennek köszönhető, hiszen többször is összeütközhettek volna már idén, ha a brit nem elég körültekintő. Hozzátette, a Red Bull versenyzője feltehetően úgy érzi, még bizonyítania kell, neki azonban már erre nincs szüksége.

Verstappen sietett megvédeni magát, mondván neki sincs mit bizonyítania, illetve a balesetek elkerülése kétirányú dolog, ő is kiveszi belőle a részét.

Christian Horner is a pilótája védelmére kelt, véleménye szerint Hamilton csak mentális játékokat játszik.

– Lewis imádja ezt az ostobaságot, szóval elnézzük neki – nyilatkozta a Sky Sportsnak a Red Bull csapatfőnöke. – Max csak a saját dolgát végzi. Ha Lewis úgy érzi, ilyenekről kell beszélnie, azt bizonyítja, hogy Max egyre jobban beférkőzik a bőre alá. Ez nagyszerű, ez a sport része. Még csak a világbajnokság kezdetén járunk, a félidő is messze van. El tudják képzelni, milyenek lesznek az utolsó futamok, ha akkor is ilyen szoros lesz köztük a verseny?

A Red Bull csapatfőnöke minden versenyhétvégén
Fotó: MTI/EPA/Reuters/Hamad I Mohamed

Nemcsak a pilóták, a két istálló között is megy a szurkálódás. A Mercedesnél a Red Bull – szerintük – túlságosan is hajlékony hátsó szárnya ellen szólaltak fel a Spanyol Nagydíj után, és Toto Wolff Monacóban is kifejezte nemtetszését, hogy a Nemzetközi Automobil-szövetség (FIA) egyelőre nem indít átfogó vizsgálatot az ügyben. A Mercedes csapatfőnöke azt is hozzátette, ők már főleg a 2022-es idényre fókuszálnak, remélve, hogy az idei autójuk fejlesztése nélkül is le tudják győzni a Red Bullt.

Horner Wolff utóbbi kijelentését kétségbe vonja, szerinte az osztráknak inkább a saját dolgával kellene törődnie.

– Azt gondolom, hogy Toto többet foglalkozik a mi hátszó szárnyunkkal, mint a következő évvel. Én nem tudom, hogy mi zajlik az ő garázsukban, de Toto mindenkiről tud mindent. Meglepne, ha igazak lennének a szavai (a 2022-es idényről – a szerk.), mert a fejlesztési verseny még most is elég intenzív. Csak négy verseny zajlott le eddig – idézi a Red Bull csapatfőnökét a PlanetF1.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.