Eldőlt: a Győr szurkolók előtt játszhat a BL final fourjában

Az Európai Kézilabda-szövetség és a Magyar Kézilabda-szövetség egyeztetéseit követően biztossá vált, hogy a május 29–30-i budapesti női Bajnokok Ligája négyes döntő, azaz a DELO EHF Final4 nézők előtt kerülhet sorra. A jegyárusítás május 18-án, kedden délután kezdődik.

Magyar Nemzet
2021. 05. 17. 12:18
GÖRBICZ Anita
Görbicz Anita karrierje során először dirigált vezetőedzőként Fotó: MTI/Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csak az a kérdés maradt nyitva: lehetnek-e szurkolók a Győr meccsein a női kézilabda Bajnokok Ligájának a négyes döntőjében? Hétfőn megszületett a válasz, és jó hír, hogy igen, ha nem is telt házzal, de nézők előtt zajlanak majd a mérkőzések. Az EHF, az EHF Marketing és a Magyar Kézilabda-szövetség (MKSZ) megállapodása értelmében a Papp László Budapest Sportarénában a teljes befogadóképesség felét megnyitják a szurkolók előtt, speciális szabályozás mellett.

 

A visszavonuló Görbicz Anita szurkolók előtt játszhatja az utolsó mérkőzéseit
Fotó: MTI/Kovács Tamás

 

Összhangban a magyar jogszabályokkal a magyar, illetve a Magyarország által elfogadott védettségi igazolvánnyal rendelkező szurkolók léphetnek be az arénába. Korhatárra való tekintet nélkül, tehát kiskorúak is abban az esetben látogathatják a final fourt, ha rendelkeznek védettségi igazolvánnyal. A szervezők a beléptetéskor ellenőrzik a dokumentum meglétét, valamint az ahhoz szükséges személyazonosító okmányt is (személyi igazolvány, útlevél, vezetői engedély, diákigazolvány).

Az EHF, az EHFM és az MKSZ megegyezése értelmében a DELO EHF Final4 idején a szurkolók és a csapatok biztonsága érdekében a csarnokban kötelező a maszkhasználat, ennek elmulasztása esetén a rendezők felhívják a jegytulajdonosok figyelmét a szabályok betartására. Étel- és italfogyasztás a nézőtéren nem engedélyezett, a kilátogató drukkereknek a fogyasztásra a Papp László Budapest Sportaréna folyosóin lesz lehetőség.

A szervező Magyar Kézilabda-szövetség 2021. május 21-ig fenntart belépőket a Győr mellett a három külföldi részt vevő csapat, a francia Brest Bretagne, a norvég Vipers Kristiansand és az orosz CSZKA Moszkva szurkolóinak is, amennyiben addig az időpontig lehetségessé válik az adott országok védettségi igazolásával a belépés a Final 4-ra.

Május 18-án kezdődik a jegyértékesítés, délutántól vásárolhatók meg a belépők a Jegymester.hu oldalon, összesen öt árkategóriában 54 990, 39 990 28 990, 17 990 és 9990 forintért.

A DELO EHF Final4 programja:

Május 29., szombat, elődöntők:

15.15 Győri Audi ETO–Brest Bretagne

18.00 Vipers Kristiansand–CSZKA Moszkva

 

Május 30., vasárnap:

15.15 bronzmérkőzés

18.00 döntő

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.