időjárás 6°C Gál 2021. October 16.
logo

Ismét hoppon maradt a Barça, fő kiszemeltje máshová írt alá

Magyar Nemzet
2021.05.25. 11:46
Ismét hoppon maradt a Barça, fő kiszemeltje máshová írt alá

A Bayern Münchentől távozó Hansi Flick ma aláírta szerződését a Német Labdarúgó-szövetséggel, így ő veszi át a nyári Európa-bajnokság után Joachim Löw megüresedő helyét a szövetségi kapitányi poszton.

Ahogy arról a napokban beszámoltunk, a spanyol élvonalban szereplő Barcelona vezetősége Ronald Koeman vezetőedző leváltásáról egyezkedik, de csak abban az esetben válnának meg a holland szakembertől, ha jobbnak ítélt trénert tudnának igazolni a helyére. Spanyol lapértesülések szerint a katalánok a Bayern Münchentől az idény végén távozó Hansi Flicket nézték ki a posztra, azonban pórul jártak, a német edző egy másik utat választott.

A korábbi hírek ugyanis arról szóltak, hogy Flick a nyári Európa-bajnokság után megüresedő német szövetségi kapitányi poszt betöltésének reményében kérte szerződése felbontását a bajor klubnál, amelynek vezetőedzőjeként mindössze tizenkilenc hónapot töltött, és ezalatt hét trófeát gyűjtött be.

Az 56 éves tréner a Német Labdarúgó-szövetséggel kötött megállapodása 2024-ig, a hazai rendezésű kontinensviadalig szól. Flick Joachim Löw helyét veszi át a Nationalelf élén, és nem lesz számára teljesen új a terep, hiszen 2006 és 2014 között még Löw segítője volt a válogatottnál, a világbajnoki cím elhódítása után távozott.