Bombagóllal nyerte meg az FA-kupát a Leicester City + videó

Drámai végjátékban dőlt el az angol FA-kupa döntője. A belga Youri Tielemans bombagóljával 1-0-ra győzött a Chelsea ellen a Leicester City, amely kapusa bravúrjainak és a VAR-nak is hálálkodhat, ugyanis a 89. percben utóbbi is megmentette a csapatot a góltól. Mindenesetre Thomas Tuchel és Lőw Zsolt nem tudta megszerezni az első aranyérmét a londoni klubbal.

Magyar Nemzet
2021. 05. 15. 20:33
null
Forrás: FA Cup / Twitter
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mintegy húszezer néző előtt futottak ki a csapatok a pályára a Wembley-ben, ahol mindkét együttes joggal vágyott az FA-kupa megnyerésére. A Chelsea-nek remek főpróbát kínált a döntő a Manchester City elleni Bajnokok Ligája finálé előtt, a Leicester City pedig 1969 óta először jutott el idáig, ráadásul a korábbi négy alkalommal mindig csak az ezüst jutott neki.

Az első félidő a mezőnyben hozott nagy harcot, kevés igazán komoly helyzet alakult ki. A Chelsea birtokolta többet a labdát, olykor 70 százalékban, de csak a 20. és a 30. perc között volt olyan periódusa, amelyben benne volt a gól. Igaz, akkor három helyzetet is kihagytak a londoniak, sorrendben Mason Mount, Timo Werner és César Azpilicueta találhatott volna be. De nem tették, így 0-0 volt az állás a szünetben.

A második félidőben aktívabban támadásba lendült a Leicester City, és a csapat erőfeszítései a 64. percben gólt eredményeztek: a saját térfelén adta el a labdát, amely Youri Tielemanshoz került, aki óriási gólt lőtt a jobb felsőbe, miután a londoni védők nem léptek ki rá. Ez volt az első gól, amelyet Thomas Tuchel edző vezetésével kapott a Chelsea az FA-kupában.

 

A német edző hátrányban sorra küldte be a támadóit a kispadról. Érkezett Christian Pulisic, Kai Havertz, Callum Hudson-Odoi és is, mégis egy ötödik Chelsea-csere, egy védő, Ben Chilwell járt közel az egyenlítéshez. Ő azonban a 78. percben a kapufára fejelte a labdát N’Golo Kanté remek csele, majd beadása után.

A Leicester kapusa és csapatkapitánya, Peter Schmeichel óriási formában védett, nagy bravúrokat mutatott be, de ami késett, nem múlt. Szinte az utolsó pillanatban, a 89. percben újra Chilwell volt a főszereplő, a középre tett labdája az ellenfél játékosainak segítségével a kapuban kötött ki. Csakhogy a VAR közbelépett, Chilwell lesen volt, így a Chelsea egyenlítő gólját visszavonták.

Ezután már nem változott az eredmény, 1-0-ra nyert a Leicester, amely az ötödik FA-kupa döntőjét már megnyerte, története során először. A Chelsea-t vezető Thomas Tuchel és segítője, Lőw Zsolt pedig a tavalyi BL-döntő után újabb finálét veszített el, de hamarosan újabb esélyt kapnak az aranyérem megszerzésére, újra a legrangosabb európai kupasorozatban.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.