Megkergették a manchesteri szurkolókat Gdanskban + videó

Szemtanúk szerint a randalírozók a helyi csapat, a Lechia Gdansk nevét kiabálták.

Magyar Nemzet
2021. 05. 26. 17:10
Manchester United szurkolók
epa09228955 Supporters of Manchester United in the center of Gdansk, Poland, 26 May 2021. Villarreal CF will face Manchester United in the UEFA Europa League final soccer match on 26 May 2021 in Gdansk. EPA/Adam Warzawa Fotó: MTI/EPA/Adam Warzawa
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A labdarúgó Európa-liga döntőjét ma este Gdanskban játssza a Manchester United és a Villarreal, s az észak-lengyelországi városban 21 órakor kezdődő fináléra (tv: Sport 1) összesen 9500 szurkolót engednek be. Spanyolországból és Nagy-Britanniából is hozzávetőleg kétezer drukker érkezett, akik tegnap békésségben elvoltak egymás mellett, de szép számmal készültek közös képek is. Az éjjel azonban így is történt egy incidens, a Gazeta Wyborcza című helyi lap beszámolója szerint – amit ma megerősített az angol klub is – mintegy 20-30 fős szigetországi csoportot ért támadás egy étterem teraszán. Szemtanúk szerint a randalírozók a helyi csapat, a Lechia Gdansk nevét kiabálták. A rendőrség vizsgálja a rendelkezésre álló felvételeket, és ezek alapján készül lépéseket tenni. Súlyos sérültről egyelőre nem érkezett jelentés, a The Sun angol lap három angol sérültről írt.

Mintegy kétezer angol szurkoló érkezett Gdanskba
Fotó: MTI/EPA/Adam Warzawa

A helyi rendőrség szóvivője, Michal Sienkiewicz elmondta: a támadás nem percek, hanem másodpercek alatt zajlott le, és az elkövetők még a rendőrök megérkezése előtt szétszéledtek. Hozzátette: a rendelkezésükre álló információknak köszönhetően a rendbontók előállítása csupán idő kérdése.

A megkergetett manchesteri szurkolókról, valamint a feldúlt étteremről az alábbi videó készült:

Aleksandra Dulkiewicz polgármester közösségi oldalán elítélte a támadást, egyben azt írta, hogy a Manchester United és a Villarreal szurkolói szívesen látott vendégek Gdanskban, amely egy nyitott város.

A spanyolok remekül érzik magukat Gdanskban:

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.