Ronaldo mérleget von: Elértem a céljaimat Olaszországban

Cristiano újabb üzenettel fordult a rajongóihoz. Az ötszörös aranylabdás hosszú posztban összegezte a Juventusnál elért eredményeit az Instagramon. Mérleg a távozás előtt?

Magyar Nemzet
2021. 05. 25. 9:57
Cristiano Ronaldo of Juventus Fc  celebrate after scoring a
Cristiano Ronaldo Angliában, Spanyolországban és Olaszországban is elérte, amit akart Fotó: Marco Canoniero Forrás: LightRocket via Getty Images
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

vasárnap, a Serie A utolsó fordulójában a kispadról nézte, ahogy a Juventus a Bologna feletti 4-1-es győzelemnek – és persze a Napoli döntetlenjének – köszönhetően befutott a negyedik helyre és kiharcolta a Bajnokok Ligája-indulást a 2021–22-es idényre.

Ronaldo Bolognából nem utazott vissza a csapattal Torinóba, hanem egyenest Lisszabonba repült, amit sejtelmes üzenet kíséretében hozott nyilvánosságra.

Tegnap éjszaka aztán újabb üzenettel fordult 293 millió követőjéhez.

„Mindegyik top játékos életét és karrierjét hullámvölgyek tarkítják. Évről évre fantasztikus csapatokkal nézünk szembe, rendkívüli játékosokkal és ambiciózus célokkal, ezért mindig mindent el kell követnünk annak érdekében, hogy a legjobb formánkat nyújtsuk.

Idén nem sikerült megnyerni a Serie A-t, gratulálok az Internek a megérdemelt címhez. Ugyanakkor értékelnem kell mindazt, amit ebben az évben elértünk, mind csapat, mind egyéni szinten: a szuperkupa, az olasz kupa és a gólkirályi cím boldogsággal tölt el, a nehézségükért, olyan országban, ahol semmit nem könnyű megnyerni.

Ezekkel az eredményekkel elértem azt célt, amit Olaszországban kitűztem magamnak: megnyerni a bajnokságot, a kupát és a szuperkupát, valamint hogy a legjobb játékos és góllövő legyek ebben a nagyszerű futballkultúrájú országban, ahol óriási játékosok és óriási klubok szerepelnek.

Már mondtam, hogy nem hajszolom a rekordokat, a rekordok hajszolnak engem. Azok számára, akik nem értik, mit akarok ezzel mondani, nagyon egyszerű: a futball kollektív játék, de egyéni eredményekkel segítjük a csapatainkat céljaik elérésében. Ez egyre többet és többet vár el tőlünk a pályán, egyre többet dolgozunk a pályán kívül, így születnek a rekordok, amelyek hozzájárulnak a közösségi eredményekhez.

Szóval nagyon büszke vagyok arra, amit az elmúlt napokban széles körben hangoztatnak: Megnyertem a bajnokságot, a szuperkupát, a nemzeti kupát, a legjobb játékos díját, a legjobb góllövő díját, és száz gólt értem el egy klubnál Angliában, Spanyolországban és Olaszországban is. Semmi sem hasonlítható ahhoz az érzéshez, hogy nyomot hagytam minden országban, ahol játszottam, és örömet szereztem az általam képviselt klubok rajongóinak. Ez az, amiért dolgozom, ami motivál és amiért mindent megteszek pályafutásom utolsó napjáig.

Köszönet mindenkinek, aki társam volt ezen az úton! Együtt maradunk!”

Ez alapján döntse el mindenki, hogy akkor Ronaldo marad-e a Juventusnál vagy sem. Netán ez egyfajta búcsúüzenet, ami – természetesen csak az Európa-bajnokság után – a pályafutása lezárását jelenti?

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.