Várni kell a sportágtörténeti olimpiai kvótára

A skóciai Aberdeenben zajló vegyes páros curling-világbajnokságon a Palancsa Dorottya, Kiss Zsolt duó hét forduló után két győzelemmel és öt vereséggel áll. A pénteki két forduló eredményeitől függetlenül eldőlt, hogy a vb-n nem szerzik meg Magyarországnak az első olimpiai kvótát a sportágban.

K. D.
2021. 05. 21. 9:59
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Palancsa Dorottya és Kiss Zsolt az olimpiai kvalifikáció reményében utaztak ki Skóciába. Az elképzelés nem volt túlzó, hiszen a magyar duó 2013-ban és 2015-ben is megnyerte a vegyes páros curling-világbajnokságot. Most az első hét hely valamelyikén kellett volna végezni.

Az A-csoportban szereplő magyar páros az első hét forduló után két győzelmet és öt vereséget jegyez, ezzel eldőlt, hogy nem végezhet a csoportjában az első négy között, azaz nem szerzi meg a kvótát Aberdeenben a 2022-es pekingi téli olimpiára. A magyarok sorsa csütörtök este az ausztrálok elleni váratlan vereséggel pecsételődött meg.

A vegyes páros 2018-ban debütált a téli olimpia programjában, akkor csak a világbajnokság jelentett kvalifikációs eseményt. Phjongcsanghoz képest Pekingben már kettővel több, tíz páros vetélkedhet az ötkarikás játékokon. Kína rendezőként biztos résztvevő, további hét helyet a vb-n szerezhetnek meg a párosok, az utolsó két kvóta viszont majd decemberben, az olimpiai kvalifikációs tornán talál gazdára. Ott biztosan részt vehet majd magyar páros is, tehát a remény még él.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.