Az OSC harmadjára már legyőzte az FTC-t, ezzel finalista

Az OSC jutott a férfi vízilabda országos bajnokság döntőjébe, miután az elődöntő harmadik mérkőzésén 10-9-re legyőzte a címvédő Ferencvárost. Az újbudaiak ellenfele a fináléban a Szolnoki Dózsa lesz.

2021. 05. 16. 15:37
OSC
Budapest, 2021. május 8. Erdélyi Balázs, az OSC (b) és Filipovic Filip, a Szolnok (j) játékosa a férfi vízilabda Eurokupa döntõjében, az OSC-Újbuda - Szolnoki Dózsa visszavágó mérkõzésen a budapesti Nyéki Imre Uszodában 2021. május 8-án. MTI/Szigetváry Zsolt Fotó: Szigetváry Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az alapszakaszban kétszer is az OSC bizonyult a jobb csapatnak, a rájátszásban viszont eddig az FTC teljesített jobban: az első mérkőzést simán, a másodikat pedig hatalmas csata után, ötméteresekkel nyerte meg, így 6-6-os állásról folytatódott a férfi vízilabda ob I elődöntője. Ilyen előzmények után az OSC uszodájában került sor a mindent eldöntő ütközetre.

Két védéssel nyitotta a mérkőzést a hazaiak kapusa, Lévai Márton, közben Hárai Balázs betalált az OSC részéről, majd Salamon Ferenc megduplázta az előnyt. Ferencvárosi részről rengeteg volt a pontatlanság, ezért sem meglepő, hogy az újbudaiak hálóőre átjátszhatatlannak bizonyult majdnem a játékrész egészében: három perccel a negyed vége előtt csak járt túl Lévai eszén. (2-1)

A folytatásban felpörgött a tempó: a hazai Erdélyi Balázs duplájára a ferencvárosi Jansik Szilárd két góllal válaszolt, s végül Nicolas Constantin-Bicari révén kiegyenlített a vendégcsapat. A nagyszünetben így 4-4-re állt a meccs.

A második mérkőzéstől eltérően, amikor a szurkolók biztatásától volt hangos az uszoda, ezúttal – nézők hiányában – Varga Dánielt lehetett a leginkább hallani. Az OSC vezetőedzője egy pillanatra sem állt meg, heves gesztikuláció kíséretében vezényelt a medence partjáról. A másik oldalon, csupán a vendéggóloknál rázta meg a levegőben az ökleit.

A harmadik negyedben belelendült a Fradi: előbb fordított, majd két góllal elhúzott. Az OSC a játékrész hajrájáig csupán meddő támadásokat folytatott, majd Burián Gergő egy góllal megtörte a jegyet. végül visszaállította a kétgólos különbséget. (5-7)

A zárásra egyre fokozódott a feszültség: teljes létszámban csak alig-alig voltak medencében a csapatok, főleg ferencvárosi oldalon halmozódtak az emberhátrányok. Az OSC ebből erőt merített, előbb kiegyenlített, majd hét másodperccel a találkozó vége előtt Erdélyi Balázs a döntőbe lőtte az újbudaiakat.

Varga Dániel együttese így 9-6-ra nyerte a párharcot, és – az alapszakaszban élen végzett – Szolnoki Dózsa után másodikként bejutott a fináléba. Az aranycsata szerdán 20.45 órakor (tv: M4 Sport) kezdődik, s két nyert mérkőzésig tart.

E.ON férfi ob I, elődöntő, harmadik mérkőzés:

OSC–FTC-Telekom Waterpolo 10-9 (2-1, 2-3, 1-3, 5-2)

gólszerzők: Erdélyi 4, Burián, Manhercz 2-2, Hárai, Salamon 1-1, illetve Jansik Sz. 3, Zalánki, Varga Dé. 2-2, Zalánki, Constantin-Bicari 1-1

Így látták az eseményeket a medence partjáról:

Varga Dániel, az OSC vezetőedzője: – Ritkán éltem át ilyen rossz meccset, mert rengeteg hiba volt, minden részről. Ha ezt a meccset elemeznem kellene, nagyon sokáig tartana a videózás. A lélekjelenlét döntött és az egyéni megoldások, amelyek pluszenergiát adtak a csapatnak, és végül győzelmet értek. Nagyon büszke vagyok az eredményre és a döntőbe jutásra.

Varga Zsolt, a Ferencváros mestere: – Maradt bennem fullánk bőségesen, mert a negyven százalékkal több kiállítás ilyen mérkőzésen döntő lehet. Nem gondoltam volna, hogy bármelyik oldalt támogatni kell, az esélyegyenlőséghez mindenkinek joga van. Megtettünk mindent, büszke vagyok a játékosokra, előrefelé kell tekintenünk, mert van még ebben az idényben dolgunk bőségesen.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.