időjárás 6°C 2021. October 19.
logo

A bíró nem látta, de a német védő megharapta Paul Pogbát

Magyar Nemzet
2021.06.16. 08:30
A bíró nem látta, de a német védő megharapta Paul Pogbát

Azt is mondhatnánk, hogy foggal-körömmel küzdöttek a német játékosok tegnap Franciaország ellen, ám ez sem vezetett eredményre. Antonio Rüdiger legalábbis odáig ment, hogy alattomos harapással próbálta kordában tartani Paul Pogbát. Nem jött össze: a Manchester United középpályása lett a meccs embere, a franciák pedig 1-0-ra győztek.

Bizarr jelenet történt a tegnapi Franciaország–Németország Eb-meccsen, amikor Antonio Rüdiger látszólag beleharapott az előtte álló Paul Pogba hátába. A mérkőzés legjobbjának megválasztott francia középpályás egyből reklamált a bírónál, aki azonban nem vette észre az esetet.

– Kicsit belém mart, amit éreztem, ezért szóltam a játékvezetőnek – árulta el a „megkóstolt” Paul Pogba a meccs után. – De nem akartam sárga vagy piros lapot kisírni neki. Nem kapott figyelmeztetést a meccsen, és nem akarom, hogy utólag eltiltsák emiatt. Megöleltük egymást, és ezzel lerendeztük a dolgot.

Rüdiger (balra) végig szorosan követte Pogbát Fotó: MTI/EPA/Getty/Alexander Hassenstein

– Amikor látod Pogba arcán a reakciót, akkor egyértelműen harapásnak tűnik a dolog. Nem értem, hogy mit akart ezzel Rüdiger ebben a helyzetben – értetlenkedett Patrick Vieira, a franciák korábbi világ- és Európa-bajnok középpályása, akihez a Manchester United egykori ír csapatkapitánya, Roy Keane is csatlakozott, ostobaságnak nevezve a dolgot.

Good night, sleep tight, don't let the bedbugs* bite'

*Antonio Rüdiger pic.twitter.com/DvLq9Lql5u

— Jumppa Hällfors (@Jumppa) June 15, 2021

Rüdiger újabban a hentes szerepében tetszeleg, hiszen a BL-döntőben a Manchester City és a belga válogatott ásza, Kevin de Bruyne orrcsontja tört el a Chelsea futballistájával való, túlontúl is kemény ütközés során. Az eset miatt a német védő elnézést kért a Twitteren, ahol Pogba megharapásáról egyelőre nem ejtett szót.

A leghíresebb harapást a futballban Luis Suárez követte el a 2014-es világbajnokságon az olasz Giorgio Chiellini ellen, és az uruguayi csatár négy hónapra szóló eltiltást, plusz 66 ezer fontos pénzbüntetést kapott a tettéért. Jó kérdés, hogy Rüdiger esetében lesznek-e következményei a harapásnak.

….

Kövesse nálunk a magyar válogatott szereplését és az Európa-bajnokságot ITT!