Hamarosan kiderül, lesz-e a jövőben DAC–Fradi bajnoki mérkőzés

A szlovák élvonalbeli labdarúgó-bajnokság második helyén végzett Dunaszerdahely magyar játékosok leigazolását tervezi, és még nem döntött arról, ki lesz a csapat edzője a következő szezonban.

Forrás: NSO2021. 06. 02. 11:11
null
2018.07.16. Világi Oszkár Vezérigazgató, Slovnaft, a DAC tulajdonosa a dunaszerdahelyi MOL Arénában, Szlovákiában. Fotó: Móricz-Sabján SImon Fotó: Móricz-Sabján Simon
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A kupaszereplés csalódást jelentett, de a Fortuna-liga második helye szép eredmény – mondta a Nemzeti Sportnak Világi Oszkár, a csallóközi DAC tulajdonosa. – Az utolsó hat mérkőzésből ötöt megnyertünk, és egyszer döntetlenre végeztünk. A második helyen végeztünk, ilyen értelemben minden rendben. De van fájó pont is: a kupa negyeddöntőjében kiestünk a Besztercebánya otthonában, másodosztályú csapat ellen. A DAC-nak ezt az akadályt könnyedén kellett volna vennie. Sajnos nem így történt. Összegezve tehát: a kupaszereplésünk csalódást jelentett, a Fortuna Liga-ezüstérem szép eredmény, a második hely miatt nem kell szégyenkeznünk – fogalmazott Világi Oszkár.

Világi Oszkár még nem tudja, ki lesz a DAC edzője a következő szezonban
Fotó: Világgazdaság/Móricz-Sabján Simon

A DAC első embere büszke a bajnok Slovan pozsonyi legyőzésére, de van hiányérzete a csapata teljesítményével kapcsolatban. Világi Oszkár arról is beszélt, miért volt szükség a korábbi edző, a magyar szövetségi kapitányként ismert Bernd Storck menesztésére, mennyire hiányoztak a fanatikus drukkerek, és vajon megvalósul-e az országok közötti labdarúgó-bajnokság.

A teljes interjút ITT lehet elolvasni.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.