Karanténba kerülhet csoportellenfelünk az Eb előtt

A spanyol Sergio Busquets koronavírusos megbetegedése miatt a magyar válogatott első ellenfele, a címvédő portugál csapat is karanténba kerülhet a részben budapesti rendezésű, pénteken kezdődő labdarúgó Európa-bajnokság előtt.

Forrás: MTI2021. 06. 07. 10:10
Portugál
Lisszabon, 2019. március 25. Cristiano Ronaldo portugál csapatkapitány a labdarúgó Európa-bajnoki selejtezõ B csoportjában játszott Portugália - Szerbia mérkõzésen Lisszabonban 2019. március 25-én. MTI/EPA/LUSA/Mario Cruz Fotó: Mario Cruz
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Koronavírusos a pénteken rajtoló, részben budapesti rendezésű Európa-bajnokságra készülő spanyol labdarúgó-válogatott csapatkapitánya, Sergio Busquets. A Barcelona 32 éves védekező középpályása a fertőzés miatt elhagyta a spanyolok madridi edzőtáborát és tíz napra karanténba vonult, így biztosan kihagyja a nemzeti együttes első mérkőzését a kontinensviadalon, de akár a teljes szereplése veszélybe kerülhet.

Koronavírus-fertőzés esetén Luis Enrique szövetségi kapitány számára a szabályok lehetőséget kínálnak arra, hogy változtasson a keretén. A spanyol szakvezető ráadásul nem használta ki az idei Eb-re engedélyezett 26 fős keretet, ugyanis csak 24 játékost nevezett a tornára, mondván, nem akar olyan futballistákat a keretben tartani, akik valószínűleg egyetlen percet sem töltenek majd a pályán.

A spanyol szövetség tájékoztatása szerint a nemzeti együttes többi tagjának koronavírustesztje negatív lett, ugyanakkor törölték az összes hivatalos hétfői eseményt, valamint kedden elővigyázatosságból nem a felnőtt válogatott, hanem a magyar-szlovén rendezésű Eb-n elődöntős U21-es nemzeti csapat játszik Litvánia ellen. Ez a találkozó lett volna a spanyolok főpróbája a kontinensviadal előtt. A spanyolok jövő hétfőn – Busquets nélkül – a svédek ellen kezdik meg a szereplésüket az Eb-n Sevillában, majd öt nappal később a lengyel csapatot, június 23-án pedig a szlovák együttest fogadják az andalúziai városban.

Busquets megbetegedése akár a magyarokkal azonos csoportban szereplő portugál válogatottra is hatással lehet, a címvédő karanténba kerülhet. Az As című spanyol sportlap azt írta, hogy a portugálok – akik pénteken játszottak felkészülési mérkőzést a spanyolokkal – tizenkét napra kénytelenek lesznek elszigetelődni. Az értesülést egyelőre sem az európai, sem a portugál szövetség nem erősítette meg.

A portugálok, akiknek Budapesten lesz a bázisa a kontinensviadal alatt, a kiírás szerint a magyarokkal játsszák első csoportmeccsüket jövő kedden a Puskás Arénában.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.