Következő mérkőzések
Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia

Hamilton úgy nyugtatta magát, hogy kiugrott egy repülőből + videó

Nem mondhatjuk, hogy a Formula–1-es Monacói Nagydíj és az előttünk álló Azeri Nagydíj között a tíznapos szünetben Lewis Hamilton semmittevéssel múlatta az időt, a hétszeres világbajnok nagyon is aktív volt.

2021. 06. 01. 12:45
hamilton Forrás: Twitter/Lewis Hamilton
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

számára balul sült a Formula–1-es világbajnokság ötödik futama, a Monacói Nagydíj. A pontversenyben addig vezető hétszeres világbajnok már az időmérőn is szokatlanul haloványan teljesített a Mercedesszel, csak a hetedik helyen végzett, majd a futamon is hetedik lett. Pedig a pole pozíciós Charles Leclerc (Ferrari) műszaki hiba miatt rajthoz sem tudott állni, az ugyancsak előle induló csapattársa, Valtteri Bottas pedig kiesett, ami egészen hihetetlen történet. A finn pilóta kerékcseréjénél a rossz szögből odatartott kerékpisztoly miatt eldeformálódott az egyik anyacsavar, aznap nem is tudták leszedni azt a kereket… – ez lett a Formula–1 történetének leghosszabb kerékcseréje. Hamilton azonban így sem tudott előrébb lépni, mert mögötte rajtoló Sergió Pérez (Red Bull) és a jó ideje formán kívül levő Sebastian Vettel (Aston Martin) is eléje keveredett a jobb ütemű bokszkiállásával.

S mivel a Monacói Nagydíjat (Red Bull) nyerte meg, aki idén nagyon komoly kihívója Hamiltonnak, a holland pilóta az összetettben át is vette a vezetést. Neki 105, a címvédő britnek 101 pontja van. Mi több, a hét végi Azeri Nagydíj előtt immár a konstruktőrök között is Red Bullnál van az előny, az energiaitalos istálló 149, a Mercedes 148 ponttal rendelkezik.

Lewis Hamilton úgy gondolhatta, jobban teszi, ha most nem a világbajnokság körül forognak a gondolatai, és a tíznapos szünetben kiszabadul a Formula–1 mókuskerekéből, így elment lazítani Dubajba. Itt édesapjával, Anthony Hamiltonnal jetskizett, valamint az ejtőernyőzésbe is belevetette magát.

Az Instagram-oldalán az édesapjával közös jetskizős képekhez fűzött megjegyzésből kiderül, hogy Anthony Hamiltonnak most volt a születésnapja. A hétszeres világbajnok érzelmesen emlékezik vissza azokra az időkre, amikor még gyerek volt, s édesapja elindította az autóversenyzői pályán (gokarttal); s mint már annyiszor, Lewis Hamilton most is elmondja, hogy mindent édesapjának köszönhet, nélküle nem lenne az, aki lett.

 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 

Lewis Hamilton (@lewishamilton) által megosztott bejegyzés

 

 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 

Lewis Hamilton (@lewishamilton) által megosztott bejegyzés

„Pár éve már tanulok ejtőernyőzni, a szabadidőmben ez az egyik kedvenc időtöltésem. Amikor az elején próbáltam a hátamon maradni a levegőben, nagyon nem ment, de ezt elkezdtem gyakorolni szélcsatornában is. Legközelebb pedig megmutatom, hogy mennyit fejlődtem” – ígérte meg az Instagram-oldalára feltöltött ejtőernyős videó mellé írva Hamilton, aki korábban 2019-ben Katarból is posztolt már ejtőernyős videót. Akkor arról értekezett, hogy itt nincsenek korlátok és szabadjára engedheti az elméjét – a hét végi Azeri Nagydíj előtt lehet, hogy éppen erre volt szüksége.

Max Verstappen ugyanakkor a bakui versenyhétvége előtt maradt az autóvezetésnél, és nálunk, a Hungaroringen trenírozta magát! Igaz, nem Formula–1-es autóval, hanem egy Porsche sportautóval, edzője, Mark Cox társaságában.

 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 

Max Verstappen (@maxverstappen1) által megosztott bejegyzés

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.