időjárás 4°C Nándor 2021. October 19.
logo

Pogba: „A magyarokról hajlamos mindenki megfeledkezni”

Magyar Nemzet
2021.06.10. 20:07
Pogba: „A magyarokról hajlamos mindenki megfeledkezni”

A Manchester United sztárja, Paul Pogba válaszolt ma az újságírói kérdésekre a francia válogatott edzőtáborában. A 28 éves középpályás a világbajnok együttes esélyeit is elemezgette az Európa-bajnoki csoportban, amelyben Portugália, Németország és Magyarország lesz a franciák ellenfele.

– A legfőbb riválisunk nem Németország vagy Portugália lesz a csoportban, hanem saját magunk – mondta Paul Pogba a Nemzeti Sport cikke szerint. – Ha a tudásunknak megfelelően játszunk, mindenkit magunk mögé kell utasítanunk. A magyarokról hajlamos mindenki elfeledkezni, de az a mérkőzés is nehéz feladatnak ígérkezik.

A 2018-ban világbajnok francia válogatottban fontos szerepet töltött be Pogba, abban a csapatban viszont nem volt ott a Real Madrid kiválósága, Karim Benzema, akinek a válogatottba való visszatérése vegyes reakciókat váltott ki. A Manchester United középpályása szerint csak erősödött a francia együttes a csatárral, és jó a hangulat az öltözőben, nincsen feszültség. Más kérdés, hogy a megnyilvánulásokból nem feltétlenül ez látszik.

– Az egyetlen, ami feszélyez minket, a sérüléseink – jegyezte meg Pogba. – A masszőrök mindent megtesznek, hogy ezt a problémát megoldják. Másról nem tudok beszámolni. Hallottam már hangokat, miszerint Olivier Giroud és Kylian Mbappé nem jön ki egymással, de semmi ilyenről nem tudok. Szabadidejében mindenki vidám, zenét hallgat, jól érzi magát.

A franciák két magabiztos, egyaránt 3-0-s győzelemmel hangoltak az Eb-re Wales és Bulgária ellen. Pogba szerint készen állnak a Németország elleni, jövő keddi első fellépésre.

– Jó úton haladunk – jelentette ki. – Már csak kevés hiányzik ahhoz, hogy elnyerjük a legjobb formánkat. Az első mérkőzésünk Münchenben nehéznek ígérkezik. Mindenképp jó eredménnyel szeretnénk kezdeni, azt is mondhatom, hogy győznünk kell. Ebben a csoportban nincsenek könnyű mérkőzések. A kezdés kemény, és a folytatás sem lesz könnyebb.