A portugál játékosok aggódnak, de nincs köztük fertőzött

A részben budapesti rendezésű, pénteken kezdődő Európa-bajnokságra címvédőként készülő portugál labdarúgó-válogatott összes játékosa, az edzők, valamint a stábtagok is negatív koronavírustesztet adtak hétfőn.

Forrás: MTI2021. 06. 07. 21:25
portugál
epa09253678 Portugal's Joao Cancelo performs during his team's training session in Oeiras, outskirts of Lisbon, Portugal, 07 June 2021. Portugal is preparing for the upcoming UEFA EURO 2020 soccer championship. EPA/JOSE SENA GOULAO Fotó: JOSE SENA GOULAO
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A portugál szövetség közlése szerint az együttes először edzett azt követően, hogy pénteken felkészülési mérkőzésen Madridban találkoztak a spanyolokkal – és játszottak velük gól nélküli döntetlent –, akik közül később a csapatkapitány, Sergio Busquets pozitív koronavírustesztet adott. A Barcelona 32 éves védekező középpályása közben a fertőzés miatt elhagyta a spanyolok madridi edzőtáborát és tíz napra karanténba vonult, így biztosan kihagyja a nemzeti együttes első mérkőzését a kontinensviadalon, de akár a teljes szereplése veszélybe kerülhet.

A sportsajtó ennek kapcsán közben már arról írt, hogy a portugálokra is karantén várhat, és az esetleges elszigetelődésük befolyással lehet az Eb-szereplésükre is.

A portugál keret egyik játékosa, João Cancelo kiemelte: mindig aggodalomra ad okot, ha fertőzött emberrel kerülnek kapcsolatba, mert ilyen esetben hajlamosak azonnal a legrosszabbtól tartani.

– Ez az egész tiszta szerencsejáték, a vírus egy olyan dolog, amelyről nem tudjuk megmagyarázni, miért kapja el valaki – tette hozzá a Manchester City futballistája.

A portugálok, akiknek Budapesten lesz a bázisuk a kontinensviadal alatt, a kiírás szerint a magyarokkal játsszák első csoportmeccsüket jövő kedden a Puskás Arénában. A folytatásban a szintén társrendező németekkel találkoznak Münchenben, majd ismét Budapesten lépnek pályára a világbajnoki címvédő franciákkal.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.