A belgák hazaküldték Ronaldóékat az Európa-bajnokságról

Thorgan Hazard nagy góljával Belgium 1-0-ra legyőzte Portugáliát a kontinenstorna nyolcaddöntőjében.

Magyar Nemzet
2021. 06. 27. 23:02
null
Forrás: Twitter/UEFA EURO 2020
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mivel kedden Londonban lesz egy Anglia–Németország mérkőzés, nem mondhattuk, hogy a vasárnap esti, sevillai Belgium–Portugália összecsapás a legrangosabb párosítás a labdarúgó Európa-bajnokság nyolcaddöntőjében, pedig a világranglista-vezető az Eb-címvédővel találkozott. A belgák százszázalékos teljesítménnyel, 7-1-es gólkülönbséggel végeztek a B csoport élén, míg a portugálok az F csoportban csak négy pontot kapartak össze (hármat sajnos ellenünk…), harmadikként mentek tovább. azonban öt gólt szerzett, igaz, hármat 11-esből. Az ötszörös aranylabdás a válogatottban elérte a 109 gólt, amivel a vonatkozó örökrangsor élén befogta az iráni Ali Dájit – most el is lépett volna mellőle.

Az első helyzet a 6. percben a portugálok előtt adódott, Renato Sanches tette középre a labdát Diogo Jota elé, aki azonban 10 méterről gyatrán a kapu mellé lőtt. A két óvatos csapat meccsén a 25. percben Ronaldo végezhetett el szabadrúgást a 16-os jobb oldali sarkától két méterre, Thibaut Courtois-nak volt gondja a lövéssel, de a védők kisegítették. A 41. percben Courtois hidegvérrel kicselezte a labdát szerezni igyekvő Ronaldót, majd a belgáknak még nagyobb lett az örömük, mert a túloldalon, amikor már úgy látszott, hogy felszabadul a portugálok kapuja, Thorgan Hazard 22 méterről óriási gólt lőtt jobb külsővel. A lassításban lehetett látni, hogy a labdában hatalmas fals volt, kanyarodva megoldhatatlan feladat elé állította Rui Patríciót.

Fordulás után a portugálok nagyobb sebességi fokozatra kapcsoltak. Ennek jeleként Diogo Jota egy újabb ígéretes helyzetéből megint nem talált kaput, a csereként beállt João Félix fejessel igen, de Courtois lehúzta a labdát. A 77. percben Pepe felöklelte Thorgan Hazard-t, sárga lapot kapott, érezhető lett a feszültség a pályán. A portugálok nagy erőket mozgósítottak az egyenlítés érdekében, s a 83. percben Raphaël Guerreiro a kapufát találta el! A belgák beszorultak a kapujuk elé, de kihúzták, 1-0-ra győztek, így ők jutottak tovább. Úgy, hogy a búcsúzó címvédő kapuját csak egyszer találták el a meccsen, de ez éppen elég volt nekik. A negyeddöntőben ők játszanak majd az olaszokkal.

Európa-bajnokság, nyolcaddöntő:

Belgium–Portugália 1-0 (1-0), Sevilla, 14 500 néző, v.: Felix Brych (német), gólszerző: T. Hazard (42.).

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.