Sokak által áhított tehetséget igazolt az ezüstérmes

Az OSC vízilabdacsapatánál elégedettek az elmúlt idényben elért eredményekkel, Cseh Sándor szakmai igazgató szerint a játékosok túlteljesítették az elvárásokat. Az újbudai klub keddi sajtótájékoztatóján az is kiderült, ketten távoztak, ketten pedig csatlakoznak az ob I-ben ezüstérmet szerzett együtteshez. Utóbbiak egyike Vigvári Vince, aki az UVSE-től igazolt az OSC-hez.

2021. 06. 01. 19:43
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tavaly nyáron hatalmas változásokon ment keresztül az OSC, új játékosok, új szponzor és Varga Dániel személyében új vezetőedző is érkezett a klubhoz. Sok nehézséggel küzdöttek, az idény kezdete előtt a játékosok többsége elkapta a koronavírust, emiatt vissza kellett lépniük a Magyar Kupa elődöntőjétől, illetve a bajnokságban az első hét forduló küzdelmeiben nem vettek részt, később kellett pótolniuk ezeket a mérkőzéseket. Ilyen előzmények után a klubnál az évadban a négy közé jutást tűzték ki célul.

Ezt teljesítette is a csapat, sőt esélyes volt az aranyéremre a hazai bajnokságban (és az Eurokupában is). Végül ezüstöt szerzett mindkét sorozatban, a Szolnoki Dózsától kapott ki mindkét döntőben. Ilyen eredményre a klubvezetés sem számított, vallotta be Cseh Sándor.

– Nekünk is meglepetés, hogy csak magyar játékosokkal ennyit el tudtunk érni, hiszen három válogatottal vágtunk neki az idénynek, most pedig már öten vannak az olimpiai keretben – mondta a szakmai igazgató, majd úgy fogalmazott, a következő idényben szeretnének a legjobb négy között végezni, érmet szerezni a bajnokságban és a Magyar Kupában is. Hozzátette, a céljuk az, hogy a jövőben már ne számítson meglepetésnek, ha az OSC döntőbe jut.

Varga Dániel megköszönte a megelőlegezett bizalmat, amelyet tavaly nyáron kapott. A vezetőedző úgy véli, az ősszel nehezebb idény vár a csapatára, már csak azért is, mert szeptemberig az olimpia és a junior-világbajnokság miatt öt-nyolc felnőtt, illetve utánpótlás-válogatott játékosára nem számíthat.

Két játékos távozott az együttestől, a csapatkapitány Erdélyi Balázs következő állomáshelye még nem ismert. Tóth Kristóf visszavonult, mivel a koronavírus legyőzése után nem tudott már megfelelő egészségügyi állapotba kerülni, hogy folytathassa a játékot. A búcsúzók helyére két játékos érkezett az UVSE-től, Vigvári Vince és Aranyi Máté, illetve Varga Salamon az előző idényben már epizódszerephez jutott az ob I-ben, az új kiírásban viszont már a felnőttkeret teljes jogú tagja lesz.

Vigvári a 2020/21-es évadban a második legtöbb gólt szerezte a bajnokságban, nem meglepő, hogy több csapat is szerette volna leigazolni a fiatal tehetséget. Az OSC ősszel kereste meg őt, és a csapat remek eredményei nyomán a júniusban 18. évét betöltő játékos tavasszal úgy döntött, Újbudára teszi át a székhelyét. Újpesten alapembernek számított, új klubjánál azonban meg kell küzdenie a helyéért.

– Könnyű semmiképpen sem lesz. Bármekkora változás is történik egy ember életében, mindig nagy feladat, hogy az új környezetben alkalmazkodni tudjon az új dolgokhoz. Az alkalmazkodóképességem nagyon jó, úgy gondolom, hogy a játékommal és a személyiségemmel el tudom majd érni, hogy alapember legyek. Azt szeretném, hogy a csapatnak szüksége legyen rám, és nyilvánvalóan nekem is szükségem lesz a csapatra, hogy fejlődni tudjak. De a vízilabda egy csapatsport, egyértelműen az lesz a legfontosabb, hogy – a remélhetőleg jó beilleszkedésem után – milyen szezont futunk – nyilatkozta Vigvári a Magyar Nemzetnek. – Hogy egyénileg fejlődni tudjak, az is egy nagyon fontos szempont. Én vagyok a legfontosabb tényező abban, hogyan fogok szerepelni jövőre. Természetesen egyből olyan szerepem nem lehet, mint az UVSE-ben, de azon leszek, hogy minél gyorsabban meghatározó szerepet tudjak betölteni az OSC-ben is.

A másik érkező, Aranyi Máté arról beszélt, tizennégy, Újpesten eltöltött év után nem volt könnyű elhagynia a klubot. Azért döntött végül a távozás mellett, mert úgy látja, az OSC-nél minden feltétel adott ahhoz, hogy megkomolyodjon, amit egykori edzője, Benedek Tibor több alkalommal is javasolt neki.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.