A Ferencváros egy európai főtábláért lép ma pályára Vilniusban

A Ferencváros hétfőn elutazott Vilniusba, ahol kedden este a Zalgiris elleni visszavágóját játssza le a Bajnokok Ligája selejtezőinek második fordulójában. Ha a magyar bajnok továbbjut, akkor biztossá válik, hogy valamelyik kupában, legrosszabb esetben az Európa-konferencialigában főtáblára kerül.

Magyar Nemzet
2021. 07. 26. 21:42
null
Peter Ströger szerint nem lesz gond, hogy a Zalgiris elleni visszavágót műfüvön rendezik meg Forrás: fradi.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy biztos: a Ferencváros a három meccsén mindig egyre jobban futballozott. Kezdte a Bajnokok Ligája selejtezőit a koszovói Pristina ellen, hazai pályán nyögvenyelős, sok hibával tarkított játékkal győzött 3-0-ra, a visszavágót is hozta 3-1-gyel, és bár javult a teljesítménye, messze állt az elvárhatótól. A második körben következett a litván Zalgiris Vilnius, a Fradi jól játszott, nyert 2-0-ra úgy, hogy a hajrában elhibázott egy tizenegyest.

– Elégedettek lehetünk az idei három mérkőzésünkkel   – mondta a szlovén Miha Blazic a Nemzeti Sportnak. – A magam részéről azért is örülök, mert kétszer hazai környezetben, szurkolók előtt léphettünk pályára, az elmúlt hónapok után ezt is fokozottan értékeli az ember. Egészen más így kimenni a bemelegítéshez, mintha síri csend lenne a stadionban. Sok helyzetünk, lehetőségünk volt, több góllal győzhettünk volna, és itt nem csak a tizenegyesre gondolok.   Az elrontott büntető benne van a játékban. De a lényeg, hogy jól játszottunk, jobban, mint a Pristina ellen. Szerintem ez legalább olyan fontos, mint az eredmény, hiszen azt mutatja, ennyi idő alatt is léptünk előre. A párharcot még nem zártuk le, a munka második fele hátravan még. A házi feladatot Vilniusban kell befejeznünk.

Nagyon fontos meccs előtt áll a magyar bajnok, mert ha továbbjut, akkor már biztossá válik, hogy valamelyik kupában főtáblás lesz. A Bajnokok Ligája következő körében a cseh Slavia Praha ellen játszhat, és ha ott esetleg alulmaradna, akkor az Európa-konferencialigában szerepelhet az ősszel, ám a klub vezetői aligha ebben a sorozatban gondolkodnak.

A vilniusi mérkőzés előtt a szokásos sajtótájékoztatón Peter Stöger, a Ferencváros vezetőedzője derűlátóan beszélt az esélyekről:

 

Peter Ströger szerint nem lesz gond, hogy a Zalgiris elleni visszavágót műfüvön rendezik meg
Fotó: Fradi.hu

 

– Szerintem kedvező helyzetből várjuk a visszavágót, jól játszottunk az első mérkőzésen. Talán egy-két góllal szerezhettünk volna többet, hogy még jobb pozícióban legyünk. Komolyan kell vennünk a keddi mérkőzést, hiszen még semmi nem lefutott – mondta, majd egy kérdésre válaszolva elárulta, az FTC-MVM Népligeti Sportközpontban rendelkezésre áll műfüves edzőpálya is, ezért nem jelentett problémát a csapatnak, hogy felkészüljön a litván körülményekre. – Sok jó dolgot láttam az első mérkőzésen, nem tudnék kiemelni negatívumot. A felkészülés során megfelelő hangsúlyt helyeztünk a pontrúgásokra, hiszen ez jó lehetőséget adhat a gólszerzésre. Kedden az első pillanattól kezdve rendezetten kell játszanunk, nem szabad esélyt adnunk az ellenfélnek a kontrákra. Úgy gondolom, hogy jó eséllyel indulunk a továbbjutást illetően.

A Groupama Arénában rendezett mérkőzés hosszabbításában a csapat második gólját szerző Myrto Uzuni büntetőt hibázott, így adja magát a kérdés: ha kedd este büntetőhöz jut a magyar bajnok, melyik játékos áll a labda mögé?

– Megvan az erre kijelölt futballista, talán ismét Myrto Uzuni áll a labda mögé, talán valaki más. Korábban Ihor Haratn is biztos ítéletvégrehajtó volt, majd meglátjuk – folytatta az osztrák szakvezető, aki a csapat fejlődéséről is beszélt. – Az eredmény mellett az is fontos, hogy mindig lépjünk egyet előre, persze ehhez idő kell. A lényeg, hogy a közös munka eredménnyel párosuljon, márpedig holnap újabb lépést tehetünk a céljaink elérése felé.

Peter Stöger arról is beszélt, hogy nem utazott el Litvániába a csapattal, viszont játékra kész, és a meccs előtt dönti el, hogy kezdőként szavaz-e bizalmat a középpályásnak. Az edző szerint egyébként akkor sem dőlne el semmi, ha a kétgólos előny birtokában a Ferencváros szerezné a vezetést Vilniusban. A játékosokat az ukrán Ihor Haratin képviselte a sajtótájékoztatón:

 

Ihor Haratin azt mondja, nem szabad lefutottnak tekinteni a visszavágót
Fotó: Fradi.hu

 

– A Zalgiris gólkényszerben van, így biztosan lendületesen, agresszíven kezd majd, ám mi készen állunk a feladatra. A párharc állása jó eredmény, viszont egy BL-selejtezőről beszélünk, itt nincs egyszerű mérkőzés, minden meccsre maximálisan kell koncentrálnunk. Szeretnénk lépésről lépésre haladni és fejlődni, mert a célunk, hogy az idén is a BL csoportkörében szerepelhessünk.

Bajnokok Ligája, selejtezők, 2. kör: Zalgiris Vilnius (litván)–Ferencváros, Vilnius, 19.00 (tv.: M4 Sport). Az első mérkőzésen a Ferencváros 2-0-ra nyert.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.