Vb-ezüstérmes világsztárt szerződtetett a Zalaegerszeg

A 84-szeres francia válogatott, világbajnoki ezüstérmes William Gallas ezentúl a Zalaegerszegi TE védőit oktatja majd a legfiatalabbaktól kezdve a felnőttekig, és a klub számít a kapcsolatrendszerének a hasznosítására is.

Magyar Nemzet
2021. 07. 28. 18:08
null
Végh Gábor és William Gallas a szerződés aláírása után Forrás: ztefc.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

William Gallas világbajnokságon ezüstérmes volt 2006-ban a francia válogatottal, amelynek tagja volt három évvel korábban, amikor megnyerte a Konföderációs Kupát, amúgy 84-szer öltötte magára a gall kakasos mezt. A Chelsea játékosaként kétszeres bajnoknak mondhatta magát a Premier League-ben, és futballozott az Arsenalban és a Tottenhamben is.

 

Végh Gábor és William Gallas a szerződés aláírása után
Fotó: ztefc.hu

 

A következő állomás pedig Zalaegerszeg: szerdán a ZTE szerződést írt alá William Gallasszal. A klub honlapja szerint a 43 éves francia már évek óta Magyarországon él, figyelemmel kíséri a magyar futball mindennapjait és a legnagyobb tehetségeit. Így talált egymásra a Zalaegerszegi TE és a francia labdarúgás egyik legeredményesebb korábbi játékosa, akinek a fő feladata az utánpótlás védők egyéni képzése lesz az U12-tól egészen az U17-es korosztályig, és persze a klub a kapcsolatrendszerét is kamatoztatni szeretné.

– Szeretnénk Zalaegerszegen megvalósítani azt a szintű képzést, ami segít a fiataloknak, hogy eljussanak az NB I-es, vagy akár magasabb szintekre, és erre a programra tudtuk megnyerni William Gallast, az egykori világklasszist – nyilatkozta Végh Gábor, a Zalaegerszeg elnöke. – Az első csapat védőivel is fog konzultálni, de főként azokra az utánpótlás korú labdarúgókra koncentrál majd, akikben látja a fejlődési lehetőséget, lehet az akár közép-, akár szélső hátvéd. Célunk, hogy erre a hiánypótló feladatra megoldást találjunk, egyedülálló módon a hazai futballéletben.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.