Következő mérkőzések
Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia

Hamilton nem kér bocsánatot, mások véleménye nem érdekli

A Brit Nagydíjon gumifalba csapódó Max Verstappent még az éjjel kiengedték a kórházból.

Magyar Nemzet
2021. 07. 19. 9:25
HAMILTON, Lewis
Silverstone, 2021. július 18. Lewis Hamilton of Mercedes brit versenyzõje megnyeri a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Brit Nagydíját a silverstone-i pályán 2021. július 18-án. MTI/EPA/Andy Rain Fotó: Andy Rain Forrás: MTI/EPA/Andy Rain
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az idei Formula–1-es szezon tizedik futamán vasárnap megtörtént az, ami már nagyon benne volt a levegőben: a hétszeres világbajnok, címvédő összeütközött a már komoly kihívójának számító, a pontversenyben vezető Max Verstappennel. A silverstone-i Brit Nagydíjon a Mercedes brit pilótája az első körben kipöckölte a pályáról a Red Bull élről induló hollandját, aki a gumifalban kötött ki, és elővigyázatosságból kórházba is szállították kivizsgálásra. (Innen még az éjjel kiengedték.) Hamilton tíz másodperces időbüntetést kapott, de így is megnyerte a versenyt – a vb-n azonban továbbra is Verstappen vezet nyolc ponttal.

Lewis Hamilton a célban
Fotó: MTI/EPA/Andy Rain

A Red Bull pilótája még vasárnap este a Twitteren „üzent”, és leszögezte: tiszteletlennek és sportszerűtlennek tartja, ahogy Hamilton a győzelmét ünnepelte.

A hétszeres világbajnok közvetlenül a leintés után azt fejtegette, hogy riválisa nagyon agresszív volt, semmi helyet nem hagyott neki a pályán, amikor már mellette volt és előzni akart. Hamiltont az különösebben nem foglalkoztatta, hogy mi történt Verstappennel, de a sajtótájékoztatón már empatikusabb volt. Ugyanakkor kijelentette, nem érzi úgy, hogy elnézést kellene kérnie a holland pilótától.

– Abból, amit láttam a felvételeken, nem érzem úgy, hogy bocsánatot kellene kérnem bármiért is. Azért voltunk ott, hogy versenyezzünk – szögezte le Hamilton. – Aggódással tölt el, hogy Max kórházba került. Egyikünk sem akarja, hogy bárki megsérüljön, remélem, hogy rendben van. Meg fogom keresni, hogy jól van-e – tette hozzá.

A Mercedes pilótája szerint a tíz másodperces időbüntetése nem volt jogos, de ezen futamgyőztesként már lazán átlépett.

– Nem értek egyet a versenybírók döntésével, de elfogadom. Az nem igazán érdekel, mint gondolnak az emberek, továbbra is teszem a dolgomat.

A hétszeres világbajnok később a Twitteren keresztül üzent Verstappennek.

– Ma láthattuk, milyen veszélyekkel jár ez a sport. Minden jót kívánok Maxnek, aki nagyszerű versenyző, örülök, hogy jól van. Mindig keményen, de sportszerűen küzdök – írta Hamilton.

(a képen édesapjával, a korábbi Formula–1-es pilóta Jos Verstappennel) megerősítette, hogy jól van, és köszöni a jókívánságokat.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.