Micsoda beismerés: Donnarumma nem tudta, hogy a védése Eb-címet ért

Gianluigi Donnarumma elárulta: amikor az angolok elleni vasárnap esti döntőben Bukayo Saka büntetőjét is kivédte a tizenegyespárbajban, nem volt tudatában annak, hogy abban a pillanatban az olasz válogatott megnyerte a labdarúgó Európa-bajnokságot.

Magyar Nemzet
2021. 07. 13. 15:55
null
A mindent eldöntő pillanat: Gianluigi Donnarumma kivédi Bukayo Saka tizenegyesét Fotó: MTI/EPA Pool/Carl Recine
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Nem vettem észre, hogy győztünk – mondta a Sky Sport Italiának a kontinensviadalon végig bravúrosan teljesítő olasz kapus. – Ránéztem a játékvezetőre és próbáltam megérteni, hogy minden rendben van-e. Csak amikor a csapattársaim rohantak felém, akkor döbbentem rá, hogy vége, mi vagyunk az Európa-bajnokok.”

A mindent eldöntő pillanat: Gianluigi Donnarumma kivédi tizenegyesét
Fotó: MTI/EPA Pool/Carl Recine

A 22 éves hálóőr kapufán landolt lövése után a párbaj harmadik körében, az 1-1-et követő hosszabbításban szintén csereként beállt Jadon Sancho próbálkozását, majd Saka kísérletét is hárította, utána pedig nyugodtan odébb sétált, „faarccal” reagálva arra, hogy Olaszország Eb-t nyert.

A londoni Wembley Stadionban elért siker után Donnarummát választották meg a teljes torna legjobb játékosának.

A karrierje folytatását firtató kérdésre Donnarumma, akinek lejárt a szerződése olasz klubcsapatánál, az AC Milannál, kitérően azt válaszolta, hogy egyelőre csak élvezni akarja a helyzetet, az Eb-győzelmet és gondtalan nyaralásra készül. Nem hivatalos információk szerint a Paris Saint-Germainbe tart.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.