Nem lesz szerencsétlen tizenharmadik a vízilabdázóknál

Végre egy jó hír az olimpiával kapcsolatban. A Nemzetközi Olimpiai Bizottság megszüntette az eddigi ostoba korlátozást, miszerint az olimpián szereplő vízilabdacsapatok tizenharmadik embere tartaléksorba kényszerítve lehet csak jelen Tokióban a nyári játékok idején. Ez a döntés a két magyar szövetségi kapitánynak, Märcz Tamásnak és Bíró Attilának is könnyebbséget jelent.

Magyar Nemzet
2021. 07. 09. 14:07
MÄRCZ Tamás
Märcz Tamás megkönnyebbülhet. Nem kell megneveznie, a keretből ki legyen a tartalék Fotó: MTI/Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az eredeti tervek szerint a részt vevő válogatottak 12+1 fős keretet nevezhettek az olimpiára. Azért volt ez a kacifántos megfogalmazás, mert eszerint a tizenharmadik fő csak csereként kerülhetett volna be a csapatba, természetesen másnak a rovására – aztán maguk az érintettek sem tudták pontosan, hogy csak egyszer lehetett-e volna cserélni vagy többször is –, s nem lakhatott volna az olimpiai faluban.

Ez a korlátozás lényegében megszűnt. A meccsekre ezután is csak tizenkét főt lehet nevezni, de a tizenharmadik ember is a faluban lakhat a többiekkel, továbbá a szövetségi kapitány minden mérkőzés előtt eldöntheti, hogy éppen ki legyen a csere.

Eddig az Európa-bajnok férficsapatot irányító Märcz Tamás, illetve a nők kispadján ülő Bíró Attila sem nevezte még meg, hogy az olimpiai keretéből ki lenne a tartalék – mostantól szerencsére mentesülnek ettől a kellemetlen tehertől.

Märcz Tamás kerete:

Kapusok: Nagy Viktor (Szolnok), (FTC)

Mezőnyjátékosok: Angyal Dániel (Szolnok), Erdélyi Balázs (OSC), Hárai Balázs (OSC), Hosnyánszky Norbert (Honvéd), Jansik Szilárd (FTC), Manhercz Krisztián (OSC), Mezei Tamás (FTC), Pásztor Mátyás (BVSC), (FTC), (FTC), (FTC)

Bíró Attila játékoskerete:

Kapusok: Gangl Edina (UVSE), Magyari Alda (Dunaújváros)

Mezőnyjátékosok: Garda Krisztina (Dunaújváros), Gurisatti Gréta (Dunaújváros), Gyöngyössy Anikó (BVSC), Illés Anna (FTC), Keszthelyi Rita (UVSE), Leimeter Dóra (BVSC), Parkes Rebecca (UVSE), Rybanská Natasa (UVSE), Szilágyi Dorottya (Dunaújváros), Szücs Gabriella (UVSE), Vályi Vanda (FTC).

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.