Egy egész ország szurkol Oszakának, de nem Japán az

Oszaka Naomi jövő héten, Cincinnatiben nem csak saját magáért teniszezik. Teljes pénzdíját édesapja hazájának, a földrengés sújtotta Haitinek ajánlja fel.

Magyar Nemzet
2021. 08. 15. 13:01
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Oszaka Naomi saját Twitter-oldalán jelentette be, hogy a pénzdíját, amelyet a jövő héten, a cincinnati WTA 1000-es tornán szerez, teljes egészében a haiti helyreállítási munkálatokra ajánlja fel.

Oszaka édesapja a karibi ország szülötte, amelyet szombaton 7,2-es erősségű földrengés rázott meg. A természeti katasztrófa több száz ember életét oltotta ki.

A japán teniszező második kiemeltként csak a második fordulóban kezdi szereplését a versenyen, amelyben azonnal összefuthat az amerikai tinisztárral, Coco Gauff-fal, aki ezen a héten Montrealban a negyeddöntőig jutott. Ha Oszaka első meccsén kiesik, 15 330 amerikai dollárral segíti Haitit. A karibi országban minden bizonnyal ennél jobb szereplésben bíznak. Oszaka esetleges tornasikere 255 220 dollárt érne.

Az ígéret minden bizonnyal extra motivációt ad majd Oszakának, akinek szüksége is van erre. A japán lány megosztotta a teniszrajongókat, amikor a kötelező sajtótájékoztatók felett érzett szorongása miatt visszalépett a Roland Garrostól. Azóta Cincinnatiben lép ki először közönség előtt a pályára. Tokióban, a nézők nélkül megrendezett olimpián játszott, de nem érte el azt a kimagasló eredményt, amit a japánok reméltek tőle.

 

(A borítóképen Oszaka Naomi Fotó: Clive Brunskill/Getty Images)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.