Kubatov kudarcként élné meg, ha a Fradi nem jutna a BL főtáblájára

Kubatov Gábor szerint nem lehet véletlen, hogy a Ferencváros labdarúgócsapatának egymás után háromszor is sikerült eljutnia legalább az Európa-liga csoportköréig. A klub elnöke a keddi sajtótájékoztatón elárulta, személy szerint kudarcként élné meg, ha a Bajnokok Ligája helyett idén csak El-csoportkör jönne össze az együttesnek.

Forrás: MTI2021. 08. 17. 13:11
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kubatov Gábor (képünkön alább) elmondta, Orosz Pállal, a Ferencváros Labdarúgó Zrt. vezérigazgatójával együtt azt szeretnék, ha nemzetközi szinten stabilizálni tudnák a helyzetüket, hogy a zöld-fehér együttes a közép-európai elit meghatározójává váljon, és még tavasszal is versenyben legyen, amire magyar csapat esetében több mint egy évtizede nem volt példa. Cél az is, hogy olyan csapatokat, mint a Dinamo Zagreb, a Ludogorec vagy a Slavia Praha, a Ferencváros folyamatosan le tudjon győzni.
Arra a kérdésre, előfordulhat-e, hogy a Fradi egyes hazai csoportmeccseit a tavalyihoz hasonlóan a Puskás Arénában játssza, az elnök azt felelte, hogy mivel a bevételkülönbség hárommilliárd forint, valamint a Groupama Aréna hangulata is felejthetetlen, ezért a klubnak akkor éri meg a Puskásba menni, ha azt meg tudja tölteni a nézőkkel, félházas meccsnél már nem.
– A pénz nagyon csábító, és komolyan befolyásolja a döntéseket – jelentette ki Kubatov.

Fotó: Mirkó István


Orosz Pál szerint idén azért is volt fontos egy bő keret kialakítása, mert a tavalyival ellentétben kétmeccses párharcok vannak a Bajnokok Ligája selejtezőjében, így több találkozót kell játszania a csapatnak, továbbá az Eb miatt sok játékosnak rövidebb volt a nyári pihenője, így nagyobb a sérülésveszély. Úgy érzi, nagyon jó keretet sikerült összehozni, és minden posztra van két hasonló képességű labdarúgójuk. Zeljko Gavriccsal kapcsolatban azt mondta, hogy személyében a legnagyobb szerb tehetséget sikerült idehozni, aki az UEFA-nál benne volt a húsz Golden Boy között.
Orosz Pál megerősítette, hogy Peter Stöger (képünkön alább) vezetőedzővel kétéves szerződést kötöttek. Az osztrák szakemberről Kubatov elmondta, hogy teljesen más karakter, mint Szerhij Rebrov volt.
– Egy csendes, bölcs, ember, egy olyan rendkívüli csapatember, amin mi is meglepődtünk – fogalmazott az elnök. 

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

 
Kubatov Gábor kiemelte: rendkívül elégedett Hajnal Tamás sportmenedzser munkájával, aki nagyon jó scout-hálózatot épített ki, ezért javasolni fogja, hogy léptessék elő sportigazgatóvá. Szóba került az is, hogy a vasárnapi Puskás Akadémia elleni bajnokit el fogják halasztani, új időpont még nincs.
Az elnök dicsérőleg szólt a szurkolókról, akik szerinte az elmúlt években megtanultak viselkedni és nem ülnek fel provokációknak. Jelezte, hogy az Albert Stadionhoz képest az 5500-as átlagnézőszámot a Groupama Arénában sikerült megduplázniuk, a nők és a gyerekek száma már húsz százalék a lelátókon, de az ideális a haminc százalék lenne. Az utánpótlás-nevelés kapcsán beszélt még arról is, hogy az NB I-ben jelenleg harminc olyan labdarúgó van, aki Fradi-kötődésű vagy -nevelésű játékos. A jelenlegi keretből kiemelte a 18 éves Csontos Dominikot, aki balhátvédet játszik, de a baloldali belső védő az igazi posztja, továbbá Szánthó Regőt, valamint Damil Redzicet, akik ketten ugyanazon a poszton játszanak.
A költségvetésről Orosz Pál azt mondta, hogy húszmillió euró fölött van. Hangsúlyozta, ha sikerül bejutni a BL-csoportkörbe, akkor ez a legalacsonyabb összeg lesz a mezőnyben, és a második legkisebb büdzséű csapaté is minimum ennek a kétszerese.

 

A borítóképen: Somália (balra), Paulo Dybala (középen) és Myrto Uzuni. Forrás: MTI/EPA-ANSA/Alessandro Di Marco

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.