Peren kívül egyezett meg a ferencvárosi és az újpesti csapat

A botrány még a két együttes tavaszi mérkőzése miatt robbant ki, megszületett a kompromisszum.

Magyar Nemzet
2021. 08. 15. 11:34
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tavasszal mi is foglalkoztunk a nagy port kavart elődöntővel, amelyet az UTE Férfi I. és az FTC Dream Team vívott a hazai curlingbajnokságban. Bár a pályán az újpesti csapat nyert, a ferencvárosi négyes tiltott seprűfej használata miatt óvott, s végül döntőt játszhatott, sőt azt meg is nyerve magyar bajnok lett.

Az UTE a sport állandó választottbíróságra nyújtott be keresetet, de az első tárgyalás után a felek megegyeztek, így a keresetet is visszavonták.

A megállapodás lényeges pontjai a felek közös közleménye alapján:

  • Az UTE Férfi I. csapata elismeri, hogy addig nem használt seprűfejet kezdett használni a mérkőzésen végrehajtott cserét követően.
  • Az FTC Dream Team a továbbiakban tartózkodik attól, hogy bírói tájékoztatás nélkül írjon a mérkőzés jegyzőkönyvére.
  • A 2021. évi országos férfi csapatbajnokság győztese az FTC Dream Team csapata.
    • Az UTE Férfi I. csapata számára – amennyiben a hazai kvalifikációs versenyt győztesként fejezi be –, a Magyar Curlingszövetség előre rögzített összegű anyagi támogatást biztosít az előolimpiai kvalifikációs versenyen való részvételéhez. A hazai kvalifikációs versenyen való szerepléstől az FTC Dream Team visszalép.

A felek továbbá kifejezték reményüket, hogy az óvási és fellebbezési ügy a hazai curlingélet fejlődését hozza el, és minden játékosnak a Spirit of Curling egyetemes szellemisége volt és lesz továbbra is az irányadó.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.