A Manchester United megverette magát Bernben a Fradit kiejtő csapattal

Drámai fordulattal ért véget a bajnokok Ligája csoportmeccseinek első rangadója: kora este egy nagy védelmi hiba után a Young Boys a 95. percben szerzett győztes góllal legyőzte a Cristiano Ronaldo révén hamar vezetést szerző Manchester Unitedet. Sevillában a Salzburg három tizenegyest rúghatott az első félidőben, ezekből kettőt kihagyott, és így meg kellett elégednie az 1-1-es eredménnyel.

2021. 09. 14. 20:49
Young Boys' Cameroonian midfielder Nicolas Moumi Ngamaleu (C) celebrates after scoring a goal with Young Boys' US forward Jordy Siebatcheu Pefok (R) during the UEFA Champions League Group F football match between Young Boys and Manchester United at Wankdorf stadium in Bern, on September 14, 2021. (Photo by SEBASTIEN BOZON / AFP) Fotó: EUROPRESS/AFP/SEBASTIEN BOZON
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ole Gunnar Solskjær, a Manchester United menedzsere bátor kijelentést tett a Bajnokok Ligájáról
– Nem lehet más a célunk, a trófea megszerzésére kell törekednünk – mondta hétfőn Bernben. – Az új átigazolások rutint, minőséget, fiatalos lendületet is hoztak, felkészültebbek vagyunk, mint korábban, állunk a kihívások elébe. Elég a csalódásokból! A csapat évről évre érettebbé vált, ez is volt a célom, amikor elvállaltam az irányítást, és most megvan a tapasztalatunk és a minőségünk is ahhoz, hogy célba érjünk. David de Gea és Harry Maguire sokat megélt játékosok, ők adják a gerincét a csapatnak, de és tudja azt is, mi kell a BL megnyeréséhez, négyszer is sikerült nekik együtt. Ha magadtól nem sikerül, meg kell venni ezt az extrát.
Ugyanakkor belengette azt is, hogy Cristiano Ronaldo esetleg nem lép pályára a Young Boys ellen, a Bajnokok Ligája csoportkörének a nyitányán: 
– Cristianóval az a helyzet, hogy nagyon vigyáz magára. Úgy tudom, hogy gyorsan regenerálódott, és jó előszezonja volt. Természetesen fontos, hogy mindenki játékban legyen. Kedden jön a Young Boys elleni meccs, meglátjuk, hogy játszik-e majd. Nem lehetetlen az sem, hogy ki fog maradni. Ő harminchat éves, Mason Greenwood pedig tizenkilenc, és nekem kell menedzselnem mindkettejük játékperceit.
Ahogyan azt várni lehetett, úgy gazdálkodott, hogy Cristiano Ronaldo ott volt a kezdőcsapatban… És ha már ott volt, akkor megszerezte a BL új kiírásában a csoportkör első gólját: Bruno Fernandes zseniálisan passzolt elé balról, jobb külsővel, ő 10 méterről lőtt, a labda pedig átcsúszva a kapus lábai alatt túljutott a gólvonalon – 0-1.

 


Nagy fölényben futballozott a Manchester United, a svájci bajnok szervezetten védekezett, és gyors ellentámadások lehetőségére várt. A 35. percben felcsillant a remény a hazaiak előtt, ugyanis Wan-Bissaka egy belépőnél csúnyán megtaposta Martins Pereirát, akinek aláfordult a bokája, és ezért jogosan kapott piros lapot. A Young Boys azonnal egyenlíthetett volna, de Fassnacht 10 méterről, senkitől sem zavartatva a jobb alsó sarok mellé bombázott.

 

Fotó: EUROPRESS/AFP/SEBASTIEN BOZON 


Ezt követően sokáig hiába próbálkozott a házigazda, nem tudta érvényesíteni az emberelőnyét, ám a 66. percben a szerencse megsegítette: Elia beadása kétszer is megpattant, de megtalálta középen Ngamaleut, aki négy méterről a kapu bal oldalába lőtt – 1-1.

 


A Manchester United teljesen beszorult a második félidőben, és a 72. perctől Cristiano Ronaldo nagyszerűségében sem bízhatott, Ole Gunnar Solskjær ugyanis lecserélte a portugált. Kicsit feltámadtak az angolok, kiegyenlítettebb lett a játék képe, és úgy nézett ki, ezzel sikerült megőrizniük a döntetlent. Ám nem így lett, a 95. percben Lingard rosszul adott haza, ezzel Siebatcheut szöktette, aki kihasználta a ziccert, és a jobb alsó sarokba helyezte a labdát – 2–1. 

A másik kora esti mérkőzésen is 1-1 született, a Sevilla tehát hazai pályán nem tudta legyőzni a Salzburgot, igaz, az 50. perctől emberhátrányban játszott. Az osztrákok nem emiatt lehetnek bosszúsak, sokkal inkább azért, mert az első félidőben két tizenegyest kihagytak, a kettő között egyet értékesítettek Sucic révén, majd még a szünet előtt Ivan Rakitic kiegyenlített.
 

Bajnokok Ligája, csoportkör, 1. forduló. Kedd. F csoport: Young Boys (svájci)–Manchester United 1-1; G csoport: Sevilla (spanyol)–Salzburg (osztrák) 1-1; a többi mérkőzés 21 órakor kezdődik. 
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.