Csak a debütáló Sallóinak volt oka az örömre

Bár egy félidő után még nem nézett ki rosszul a magyar labdarúgó-válogatott helyzete, végül négygólos vereséget szenvedett az Eb-ezüstérmes Anglia ellen. A magyar csapat tagjai is csalódottan értékeltek, érezhető volt, hogy a nyári Európa-bajnokság után ők is jobb eredményben bíztak.

Magyar Nemzet
2021. 09. 03. 8:38
null
Budapest Puskás Aréna 20210902 Magyarország Anglia VB selejtező labdarúgás Fotó: Mirkó István Magyar Nemzet Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar labdarúgó-válogatott csütörtök este 4-0-s vereséget szenvedett az Anglia elleni hazai vb-selejtezőn. rendkívül csalódottan értékelt a találkozó után, és természetesen a játékosok reakcióján is érződött az eredmény, habár igyekeztek a pozitívumokra koncentrálni. Ebben a legkönnyebb dolga Sallói Dánielnek volt, hiszen a Sporting Kansas City támadója ezen a mérkőzésen mutatkozott be a nemzeti csapatban.

– Nagyon örülök, hogy debütálhattam. Ez egy nagyon erős angol válogatott, komoly volt a tempó. Az első félidőben jól tartottuk magunkat. Ami az Eb-n sikerült a nagy csapatok ellen, azt kell folytatni. Tovább kell lépni, mert két fontos találkozó jön – összegzett Sallói az MLSZ Twitter-oldalán, aki az utolsó huszonöt percre kis színt vitt a játékba, és az ő nevéhez fűződött a magyar csapat legveszélyesebb lövése is.

nyáron és Kalmár Zsolt sérülése után lépett előre a válogatott alapemberek sorába, és előbbi visszatérésével is végigjátszotta az angolok elleni kilencven percet. Az ő értékelése nagyon hasonló gondolatokat tartalmazott, mint Marco Rossi szövetségi kapitányé.

Schäfer (hátul) és küzd Phillipsszel   Fotó: Mirkó István

– Nagyon csalódott vagyok, hiszen jól kezdtük a mérkőzést, a taktikához tartottuk magunkat. A második félidőben először Gula nagyon szépen védett, de utána megingott a csapat, majd tíz perc alatt három gólt rúgtak. Tanulnunk kell a hibáinkból. A kapitány mindig azt kéri, ha gólt kapunk, akkor is tartsuk magunkat a taktikához. Nem szabad ennyire szétesnünk. Nem volt baj a hozzáállásunkkal, de sajnos ez az eredménnyel nem párosult. A szurkolók visszahozták az Eb hangulatát, ez nekünk nem sikerült – mondta a DAC labdarúgója.

A magyar drukkereknek is köszönetet mondott, különösen azért a tapsért, amelyben a lefújás után, a 4-0-s vereség ellenére részesítették a válogatottat.

– Nagyon hálásak vagyunk a szurkolóknak, hogy egy vesztes mérkőzés után is ekkora szeretet kapunk tőlük. A mérkőzés miatt csalódottak vagyunk. De voltak olyan elemei a játékunknak, amelyekre tudunk építeni.

A magyar csapat négy forduló után selejtezőcsoportja harmadik helyén áll. Vasárnap Albániában vár fontos mérkőzés a válogatottra, amely szerdán hazai pályán, Andorra ellen zárja a kvalifikációs sorozat szeptemberi szakaszát.

(A borítóképen: Sallói Dániel lő Declan Rice mellett. Fotó: Mirkó István)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.