Hamilton választ adott Rosberg nagy kérdésére

Lewis Hamilton hetekkel ezelőtt érzelmes szavakkal búcsúzott el a Mercedestől az év végén távozó csapattársától, Valtteri Bottastól. A Formula–1 hétszeres világbajnoka akkor a valaha volt legjobb csapattársának nevezte a finnt, amivel Nico Rosbergnél kihúzta a gyufát. Hamilton ezúttal Rosberg nagy kérdésére adta meg a választ.

Magyar Nemzet
2021. 09. 30. 20:20
HAMILTON, Lewis; BOTTAS, Valtteri
Imola, 2020. oktber 31. Valtteri Bottas, a Mercedes finn versenyzje (b) csapattrsval a cmvd s hatszoros vilgbajnok brit Lewis Hamiltonnal nnepel, miutn megszerezte az els rajthelyrl val induls jogt a Forma-1-es auts gyorsasgi vilgbajnoksg Emilia Romagna Nagydjnak idmr edzsn az imolai plyn 2020. oktber 31-n. A futamot november 1-jn rendezik. MTI/EPA/AP/Pool/Luca Bruno Fotó: Luca Bruno
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lewis Hamiltonnak öt közösen eltöltött idény után jövőre egy új csapattárssal kell megbarátkoznia, ugyanis Valtteri Bottas az év végén elbúcsúzik a Mercedestől, és 2022-től az Alfa Romeo csapatában versenyez, míg az ülését George Russell veszi át a németeknél.

Hamilton Bottas távozásának bejelentése előtt többször is hangoztatta, hogy ő a finn maradásában bízik. A kívánsága ugyan nem teljesült, így a hétszeres világbajnoknak fel kellett készülnie a búcsúra. Ennek első lépéseként az Instagramon egy érzelmekkel teli bejegyzésben méltatta Bottast, a valaha volt legjobb csapattársának nevezte őt.

Bár kedves gesztusról volt szó, nem mindenki értékelte azt. A Hamilton mellett csapattársként négy idényt eltöltő Nico Rosberg nem értette, Bottas miben volt a legjobb, hiszen sosem tudta legyőzni a britet. Hamilton most választ adott Rosberg kérdésére.

– A közelmúltban beszéltem arról, hogy a jelenlegi a valaha volt legjobb csapattársam. Most elárulom, hogy mit jelent ez a meghatározás. Ebben a sportágban két különböző világbajnoki címet próbálunk megnyerni. Az egyéniért mindketten harcban vagyunk, ugyanakkor a kontstruktőri cím elhódításáért együtt kell dolgoznunk. Először volt egy olyan csapattársam, akivel jól tudtam kommunikálni, tényleg megértettük egymást. Nem kellett titkolóznunk egymás előtt, ehelyett segítettük egymás fejlődését és azt, hogy a legjobbat hozhassuk ki magunkból mindketten. Más pilótákkal ezt sosem éreztem, ez valami különleges – magyarázta a brit rekorder. – A pályán kívül úriemberként beszélgettünk egymással. Trükkök nélkül.

A hétszeres vb-győztes a Sky Sports Italia kérdésére az is elárulta, melyik csapattársa állította a legnagyobb kihívás elé, kivel volt a legnagyobb a rivalizáció.

– Ez éppen attól függött, hogy az életem melyik momentumát éltem. Még csak egy gyerek voltam, amikor összekerültem Fernando Alonsóval. Lelkes és tehetséges voltam, de nem tudtam, hogy kezeljek egyes helyzeteket. Heikki Kovalainen, Jenson Button és Nico Rosberg mellett már más pozícióban voltam. Mindegyiktől mást és mást tanultam, és mindegyikük kihívást jelentett a számomra. Sohasem ignorálhat az ember egy csapattársat, hiszen rengeteget tanulhat tőle, és ez fordítva is igaz. Természetesen hibákat is el lehet követni, de én nem változtatnék semmit a mellettük átélt történetemben.

A borítóképen: Valtteri Bottas (jobbra) és Fotó: MTI/EPA/AP/Pool/Luca Bruno

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.