„Megmutattuk, hogyan kell a Veszprémnek hazai pályán játszani”

Bravúros sikert ért el a Telekom Veszprém kézilabdacsapata első fellépésén a Bajnokok Ligája idei kiírásában, amikor csütörtök este hazai pályán 34-31-re legyőzte a francia PSG-t. Momir Ilics vezetőedző nagy megelégedettséggel nyugtázta a látottakat.

Magyar Nemzet
2021. 09. 17. 12:07
Veszprm, 2021. szeptember 16. A gyztes veszprmi csapat tagjai nnepelnek a frfi kzilabda Bajnokok Ligja csoportkrben, a B csoport els forduljban jtszott Telekom Veszprm s a francia Paris Saint-Germain mrkzs utn a Veszprm Arnban 2021. szeptember 16-n. A Veszprm 34-31-re gyztt. MTI/Krizsn Csaba Fotó: MTI Fotószerkesztőség/Krizsán Csaba
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A nyár a változás jegyében telt Veszprémben. Több szerepet szánnak a csapatnál a magyar kézilabdázóknak, emellett megfiatalodott a játékoskeret és Momar Ilics személyében egy új vezetőedző került a legénység élére.

Az újdonságoknál maradva, az is változást jelent, hogy a magyar gárda csütörtökön legyűrte a PSG-t, ugyanis erre lassan hat éve nem volt példa. A siker ezúttal sem jött könnyen, a Veszprémnek nagyon meg kellett küzdenie a franciák legyőzéséért, de a sok hiba és a tízperces gólcsend ellenére is végül 34-31-re behúzta a meccset.

Momir Ilics így a harmadik versenysorozatban, a SEHA-liga és az NB I után a Bajnokok Ligájában is sikerrel mutatkozott be a csapatával, és a párizsiak elleni győzelmet nagyra értékeli.

– Gratulálok a Párizsnak! Nem sokon múlt, a PSG is könnyen megnyerhette volna a mérkőzést. Varázslatos mérkőzés volt, én a magam részéről nagyon elégedett vagyok a győzelemmel, a játékosok megmutatták az igazi arcukat. Az első félidő utolsó 10 percében sok hibát vétettünk, kapkodtunk támadásban, sok lerohanásgólt kaptunk. A második félidő közepén is volt egy kisebb hullámvölgy, három hetest rontottunk. De összességében nagyon elégedett vagyok – értékelt a klub honlapjának a mester.

A tíz gólt szerzett Omar Yahia hasonlóan jó folytatásban reménykedik.

– Nagyszerű meccset játszottunk, igazi csata volt. Elégedett vagyok a teljesítményünkkel és a győzelemmel. Nagy motivációval léptünk pályára és megmutattuk, hogyan kell a Veszprémnek hazai pályán játszani. Remélem, a következő meccseken is ilyen jól fogunk teljesíteni.

– Mindig volt valaki, aki egy extrát hozzá tudott tenni: egy védést, egy gólt, egy passzt,  jó védekezést. Ez volt a győzelem kulcsa, mindig volt valaki, aki meg tudott újulni. Szépen, fokozatosan közeledtünk a PSG-hez, aztán át is vettük a vezetést, utána pedig felrobbant a csarnok. Onnantól fogva sem volt egyszerű, de az volt az ember érzése, hogy ma már nem tudunk veszíteni – nyilatkozta a Nemzeti Sportnak.

Párizsi részről Raul Gonzales így látta az eseményeket:

– Először is gratulálok a Veszprémnek. Jól kezdtük a találkozót védekezésben és támadásban is, így a szünetre néhány gólos előnnyel mentünk. Aztán a második félidőben minden megváltozott, sok hibát vétettünk, emiatt a Veszprém közelebb tudott jönni, majd volt egy remek tizenöt perces időszaka, amivel átvette a vezetést is – mondta a vezetőedző.

A borítóképen: Veszprémi örömünnep a PSG legyőzése után. Forrás: MTI/Krizsán Csaba.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.