időjárás 18°C Vilhelmina 2021. September 19.
logo

Simán nyert, nem kapott gólt a Juve, de az edző nincs elájulva a csapatától

Magyar Nemzet
2021.09.15. 09:55
Simán nyert, nem kapott gólt a Juve, de az edző nincs elájulva a csapatától

A Malmö elleni sima 3-0-s győzelemmel kezdett a Juventus a Bajnokok Ligájában. Március 2. óta ez volt az első meccse a Zebráknak, amikor nem kaptak gólt. Max Allegri edző további türelmet kért a szurkolóktól, nem minden ok nélkül. A hét végén a Milan vár a Juvéra az olasz bajnokságban.

Gyengén rajtolt a Juventus az olasz bajnokságban: három forduló után egy az Empoli, később a Napoli ellen is kikapott. A szurkolók nehezen emésztették meg a gyatra kezdést, ráadásul kikezdték a folyamatosan bakizó lengyel kapust, Wojciech Szczesnyt.
Nem a legjobb előjelekkel készült idei első BL-csoportmérkőzésére a Juventus. Ehhez képest Allegri csapata egy félidő alatt lerendezte a Malmö elleni idegenbeli meccset. Alex Sandro után Paulo Dybala és Alvaro Morata is gólt szerzett, a 3-0-s siker meggyőzőnek tűnik. Március 2. óta a svédországi találkozó volt az első meccse a Juvének, amelyen nem kapott gólt.

Fotó: TT/Andreas Hillergren

Max Allegri vezetőedző a SportMediasetnek elmondta, hogy nem volt feszültségmentes a felkészülés a BL-rajtra. – A Bajnokok Ligájában mindig van némi feszültség, különösen akkor, ha idegenben játszik, és természetesen egy kicsit nagyobb volt a nyomás rajtunk, hiszen három bajoki meccsen sem teljesítettünk jól a Serie A-ban – mondta Allegri a Malmö legyőzése után.
A nyáron munkába állt régi-új edző megosztotta a nyilvánossággal, hogy a szünetben a 3-0-s vezetés birtokában felhívta a játékosai figyelmét arra, hogy lehetőleg ne kapjanak gólt, mert ha ez sikerül, akkor enyhül a feszültség a csapat körül. 

Fotó: TT/Andreas Hillergren

A csapat megfogadta Allegri tanácsát, 3-0-ra nyert, de a Maestro a helyén kezeli a sikert, nincsen elájulva a saját csapatától. – Ez semmiképpen sem volt nagyszerű teljesítmény a Juvétól. Az első félidőben jobban játszottunk, ennek örülök. De az eredmény mindig másképp láttatja a dolgokat – filozofált Allegri, majd rátért a hétvégi Milan elleni rangadóra. – Ellenfelünk nagyon erős, lelkes csapat. Ez arra motivál minket, hogy nagyon komolyan vegyük a hétvégi mérkőzést – mondta a Juventus edzője, aki 2011-ben a milánóiakkal nyert olasz bajnokságot. Azóta nem is nyerték meg a scudettót a piros-feketék.